23 de abril de 2018

Com pot ajudar el mar al futur del nostre planeta?


L’Escola Vedruna Àngels ens explica de primera veu com ha viscut “La Festa de la Terra” d’enguany, un esdeveniment especial que en aquesta edició ha reflexionat sobre la contaminació marina. ​

Cada curs i des de fa 17 anys a l’escola Vedruna Àngels celebrem la nostra gran diada: “La Festa de la Terra”.
 Enguany, per donar un sentit més transversal i curricular a la festa, hem volgut elaborar prèviament un projecte interdisciplinari i de caràcter globalitzador que ajudés l’alumnat des de P3 fins a 4t d’ESO a respondre la pregunta “Com pot ajudar el mar al futur del nostre Planeta?”.
Aquesta pregunta neix del treball de l’equip impulsor de la Xarxa de Competències Bàsiques de l’escola i de la Comissió de Medi Ambient amb la intenció de desenvolupar un projecte sobre el mar. Aquest s’ha dut a terme al llarg d’una setmana i ha culminat amb la Festa de la Terra. Per fer-ho possible s’han barrejat alumnes de diferents edats i etapes per tal d’assolir el repte de respondre la pregunta del projecte tot treballant d’una manera més cooperativa i innovadora.
La Festa, oberta a les famílies i amb l’ajuda de l’AFA, va suposar la cloenda perfecta a les activitats de tota la setmana: el món de la pesca i la subhasta del peix, l’exposició dels oceans, les plantes dessalinitzadores, les migracions de la tonyina… i més a més, va permetre endinsar-nos en un mar ple de paradetes lúdiques i informatives sobre diferents àmbits del món marí. Per acabar, no hi va faltar un submarí, una balena a mida real, un vaixell enfonsat, peixos i meduses, un far i molta gent amb ganes de passar-s’ho la mar de bé.



No hay comentarios: