23 de abril de 2018

Petits artistes de la reutilització


A l’Escola Molí de Finestrelles no es llença res, tot tipus de material és útil per a fer brollar la creativitat. Instruments musicals i construccions geomètriques ben originals són el resultat d’aquesta activitat que ha realitzat l’alumnat de segon de primària.

Amb empenta i il·lusió, aquesta primavera l’Escola Molí de finestrelles ha encès l’espurna de la creativitat, alhora que ha conscienciat sobre la importància de la reutilització de materials per evitar els residus. Us deixem a continuació amb el seu relat i amb les imatges per a què pugueu veure el resultat d’aquests petits artistes!

ELS INTRUMENTS MUSICALS AMB ELS MATERIALS RECICLATS
A l’àrea d’educació artística, els nens i les nenes de segon de primària han treballat els instruments de percussió. Per això, a l’aula de música l’alumnat ha portat tot tipus de materials reutilitzables: plàstic, cartró, fusta, metall...
Els nens i nenes han gaudit molt fent els instruments de percussió i posant-los a prova, ja sigui per la seva sonoritat, ritme, soroll.. i també s’han fer servit per a l’acompanyament de diverses cançons i/o balls. Posteriorment , han descobert quines són les  seves propietats i qualitats de so.

CONSTRUCCIONS  AMB  ELS  COSSOS GEOMÈTRICS
L’alumnat de l’etapa d’infantil: P-5 ha treballat en petit grup els cossos geomètrics: prismes, cilindres, cubs i esferes, i aprofitant el material reciclat han fet  grans construccions amb els diferents volums. Vam demanar a l’alumnat que portés de casa seva diferents materials: capses, tubs, pots.. .i a partir d’aquí els vàrem classificar i aprendre les seves característiques i qualitats. Per fer la construcció, enganxaven amb cola els diferents materials i finalment li posaven un títol a l’obra realitzada.

Els objectius d’aquesta activitat han estat:
- Descobrir els diferents cossos geomètrics en els materials de reciclatge.
- Crear lliurement una construcció a partir del material donat.
- Saber posar-se d’acord amb els companys del grup per tal d’elaborar la construcció.
- Apreciar i valorar la pròpia creació i la dels altres.
- Gaudir de l’activitat realitzada.

No hay comentarios: