23 de abril de 2018

Escoles + Sostenibles viatja a Belfast

El programa Bcn E+S i el Consorci d’Educació de Barcelona es troben amb representants de quatre països europeus per dissenyar material didàctic amb la finalitat d’impulsar els Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
Escoles+Sostenibles participa en la implementació dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides que s’inclouen en l’agenda 2030, en el marc del projecte europeu Erasmus+  SUDEGO (Sustainable Development Goals in the Schools) de la mà del Consorci d’Educació de Barcelona.
L’objectiu del projecte és el d'elaborar, impulsar i difondre material didàctic per a professorat i alumnat de cicle superior de primària i secundària, en concret de 5 dels 17 ODS: salut i benestar, igualtat de gènere, energia neta i assequible, consum i producció responsables i vida terrestre. El projecte també vol involucrar el sistema empresarial local i els grups d’interès de l’administració pública.
Amb l’entrada del curs 17-18 es va engegar el projecte a Barcelona amb la primera trobada dels representants dels diferents països que hi participen: Itàlia, Finlàndia, Irlanda i Bulgària, juntament amb l’Àrea d’innovació educativa del Consorci d’Educació de Barcelona i el programa d’Escoles + Sostenibles de la xarxa Barcelona + Sostenible. Aquest primer contacte va servir per conèixer-nos tots els agents implicats, familiaritzar-nos amb el projecte i establir les diferents tasques i responsabilitats que s’hauran de realitzar durant els 26 mesos de durada (finals del 2019).
La següent trobada ha estat durant els dies 9 i 10 d’abril a la ciutat nord-irlandesa de Belfast, on s’han compartit totes aquelles polítiques, fulls de ruta, plans i iniciatives proposades per cada país per tal d’assolir els objectius del mil·lenni. En el cas de Barcelona, hem presentat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, i tot allò que des del govern municipal s’ha desenvolupat en aquesta línia enriquit amb les iniciatives i propostes de les organitzacions membres de la xarxa Barcelona + Sostenible. Atès que el projecte es focalitza en els centres educatius, hem explicat totes les propostes que estem tirant endavant amb l’ajuda de tots i totes vosaltres.
En la següent fase del projecte entrarem en el disseny i reflexió dels diferents mòduls didàctics centrats en els 5 objectius esmentats. A mida que es vagin desenvolupant els continguts us anirem informant perquè ens encantarà compartir-ho i testar-ho amb aquells centres que us interessi. Tots els recursos que se’n generin estaran disponibles en una plataforma oberta a tot el professorat que hi vulgueu accedir, però tot això ja us ho anirem explicant a mida que vagi prenent forma.
Si voleu saber més sobre el que s’ha fet en relació als objectius del Compromís ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 a la nostra ciutat, us convidem a llegir el recull de l’acció municipal per al període 2012-2017.

No hay comentarios: