23 de abril de 2018

Reduir el soroll, posar en valor el patrimoni sonor


El 25 d’abril és el Dia Internacional de la Conscienciació envers el Soroll, us presentem un seguit d’activitats i iniciatives per prendre consciència de com afecten el soroll i els sons a la ciutat
Vehicles privats, música molt alta, aglomeracions, cridòria... L’increment del soroll incideix negativament en la qualitat de vida de la ciutadania. No obstant això, hi ha un patrimoni que forma part del dia a dia dels barris i que inclou els sons dels brolladors i les fonts, dels ocells, dels campanars, dels vaixells que bramen des de lluny... Un patrimoni, immaterial i sovint ignorat, que és important posar en valor.

FOTOGRAFIEM EL SOROLL 
Fotografiem el soroll”  és una acció que busca que els centres ajudin a promoure la prevenció de la contaminació acústica. Aquesta iniciativa s’emmarca en la “2a Setmana Sense Soroll”, que se celebrarà del 23 al 29 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de Sensibilització del Soroll.
Feu una fotografia i/o elaboreu un fotomuntatge on es mostrin diferents fonts de soroll acompanyades d’un missatge o reflexió que promogui la reducció de la contaminació acústica, i feu-ne difusió a les xarxes socials amb les etiquetes: #escolasensesoroll i #SSSoroll2018. Entre les persones participants se sortejarà una xerrada / taller de prevenció de la contaminació acústica feta a mida per a l’escola afortunada.

BARCELONA SONA
El Departament de Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya organitza “Quin soroll fem?”, una activitat de participació ciutadana emmarcada en el programa d’activitats de la Setmana Sense Soroll (SSS), que se celebrarà del 23 al 29 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de Sensibilització envers el Soroll. 
Un soroll que sovint no ens deixa sentir els sons de la ciutat. Tot vibra, tot batega i, si ens aturem a escoltar, descobrirem la bellesa oculta del patrimoni sonor del nostre entorn. El programa d’activitats “Barcelona sona” inclou rutes i activitats per posar en valor la riquesa i bellesa auditiva de la ciutat, alhora que promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la sensibilització i l’educació ambiental.

No hay comentarios: