28 de enero de 2019

Consum responsable als centres educatius del Poble Sec

L’escola Mossèn Jacint Verdaguer ha presentat les conclusions del projecte que ha desenvolupat durant diversos mesos conjuntament amb la Xarxa Cooperasec, l’Escola Tres Pins i l’Institut XXV Olimpíada.
El passat 14 de desembre, l’alumnat de 5è, 6è i 1r d’ESO de les escoles Mossèn Jacint Verdaguer, Tres Pins i l’Institut XXV Olimpíada van presentar les conclusions del projecte sobre consum responsable que han realitzat per tal de posar en valor l’educació en termes de sostenibilitat. El projecte es va iniciar a partir del Compromís de Consum Responsable a les escoles de Poble Sec i tenia com a eix central l’optimització de recursos a l’escola com l’aigua, l’energia o els aliments.
L’alumnat de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer, al barri del Poble Sec, ha iniciat durant aquest trimestre un projecte educatiu concebut per ressaltar la importància de canviar les actituds personals amb l’objectiu d’aconseguir que conjuntament s’assumeixi un paper actiu en el consum responsable per tal d’afavorir la millora del medi ambient.
Mitjançant el suport de la cooperativa Cooperasec del Poble Sec, l’alumnat de primària ha realitzat diversos tallers a les aules per pensar nous hàbits de consum de l’aigua, dels aliments, de l’energia i dels recursos materials dins l’entorn de la nostra escola.
Aquesta reflexió realitzada a les aules ha permès consensuar propostes concretes per desenvolupar a l’escola. El seguiment i l’avaluació d’aquestes mesures en clau de sostenibilitat seran responsabilitat de l’assemblea de l’alumnat d’Escoles + Sostenibles del centre. Aquestes propostes tindran un seguiment durant el curs escolar i seran implementades entre tota la comunitat educativa. 

No hay comentarios: