1 de enero de 2019

Entrevista: Drap Art

“És primordial que es promoguin les iniciatives mediambientals per a totes les edats i instàncies: educació, entreteniment i tecnologia”. Maria Paz Montecinos, dissenyadora gràfica del festival DRAP ART.
Com definiries el festival Drap Art?
Aquest festival uneix art i medi ambient i promou iniciatives sostenibles. El projecte Drap Art es va iniciar a Barcelona fa 20 anys i actualment està present també a Uruguai i Estats Units. En aquest projecte es treballa amb iniciatives socials i reciclatge artístic. El festival a Barcelona té com a eix central la sostenibilitat dels mars, posant el focus al mediterrani.
Quin és el teu punt de vista sobre la sostenibilitat?
Considero que és primordial que es promoguin les iniciatives mediambientals per a totes les edats i instàncies: educació, entreteniment i tecnologia. Per això és positiu que es facin tallers, activitats lúdiques i conferències que reflecteixin la defensa de la sostenibilitat.
Quan vau entrar a formar part de la xarxa B+S?
Vam començar a participar a B+S quan vam decidir que tot el material de Drap Art fos de km0 i material reciclat. Com a punt positiu, la xarxa de B+S ens permet intercanviar experiències i aprendre diferents maneres de fer i poder-nos renovar.
Com aplica el festival Drap Art els criteris de sostenibilitat?
El festival no compra cap material, només comptem amb els recursos de km 0 i amb les entitats de Ciutat Vella. Sempre que ens cal un material ho sol·licitem a les entitats. Així, el taller depèn del material que tinguem, anem repensant el projecte constantment.
Actualment, estem treballant amb més de 10 entitats del districte de Ciutat Vella, casals i fundacions per a fer les activitats.
Què és el que més t’enorgulleix de la iniciativa Drap Art?
El fet de crear un projecte que ha inspirat altres ciutats i que s’ha traslladat a altres països. A més, ens agrada el fet que Barcelona tingui un model de sostenibilitat exportable a altres ciutats.

No hay comentarios: