30 de septiembre de 2020

L’escola Els Arcs omple la ciutat de verd

 Amb l’objectiu d’omplir de plantes la ciutat i millorar la qualitat de l’aire, l'alumnat de l’escola germina llavors per regalar-les a la comunitat educativa i col·laboren amb la iniciativa “Enverdim Barcelona”. 

“Sigues la llavor d’una ciutat verda” és l’eslògan que promou Enverdim Barcelona, una iniciativa que consisteix a salvar llavors de fruita o verdura que es mengen i que anirien a parar a les escombraries per germinar-les i fer-ne créixer una planta. Aquestes es deixen de forma anònima a l’espai públic, perquè algú que les trobi les vulgui acollir i endur-se-les a casa. 
 
El projecte Enverdim Barcelona també col·labora amb centres educatius, un dels quals és l’Escola els Arcs. Tant alumnat com professorat de l’escola de seguida es van entusiasmar amb aquest repte: augmentar la quantitat de zona verda de Barcelona per fer-ne millorar la qualitat de l’aire.  

Un cop es va presentar la idea als ecodelegats, es va dissenyar un projecte que incloïa accions com: recollir llavors del menjador de l’escola que anirien a les escombraries, germinar noves plantes i distribuir-les per la ciutat.  

 

 
Per tal que l’alumnat posés en pràctica el projecte, els Ecodelegats van publicar dos tutorials a Youtube sobre com germinar les llavors i transplantar-les. Un cop germinades, es reutilitzaven envasos com per exemple un tetrabrick per posar les plantes i així allargar la vida útil d’uns materials que haguessin estat residus. El dia de portes obertes de l’escola es va fer el lliurament de plantes a la comunitat educativa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També es va organitzar una exposició al centre cívic Can Castelló per difondre el projecte, un treball transversal amb l'alumnat de projectes de primer i segon i fer difusió del projecte a les escoles de primària associades a l’Escola els Arcs. 

 

 

No hay comentarios: