22 de octubre de 2020

Afra Quintanas Strategy Consulting

 “La nostra missió és facilitar un model sostenible a les marques i ciutats, i ajudar-les en una comunicació honesta, viva i transparent.” Afra Quintanas Valls, fundadora d'Afra Quintanas Strategy Consulting.


A què es dedica la teva organització? 

Afra Quintanas Strategy Consulting és una consultoria estratègica amb la missió de fomentar la sostenibilitat i la transparència de les marques i de les nostres ciutats. Per a aconseguir-ho ens dediquem a assessorar i acompanyar a empreses i organitzacions cap a un model sostenible tant socialment com ambientalment. També oferim assessorament estratègic i creatiu, i, d’aquesta manera, ajudem a fer una comunicació honesta i viva que emfatitzi el valor amagat de cada producte o empresa. Per altra banda, col·laborem amb Provenance Ltd, una plataforma de transparència que busca analitzar la cadena d'abastiment de les empreses per tal de fer els processos més sostenibles i així informar el consumidor final. 

A més a més, a escala de ciutat i de gestió urbanística del territori, treballem amb models de comerç sostenibles i amb la reutilització d’espais buits. També elaborem els que s’anomena Place Branding per nuclis urbans, que aglutina organitzacions que busquin treballar de manera col·laborativa per una identitat conjunta, tant visual com d'experiència i serveis, i orientar-se cap a un model més sostenible. 


Quina creus que és l'aportació que fa Afra Quintanas Strategy Consulting a la ciutat de Barcelona?  

La nostra missió és facilitar un model sostenible a les marques i ciutats i ajudar-les en una comunicació honesta, viva i transparent.  
 

Com i quan vau conèixer la xarxa Barcelona + Sostenible (B+S)?  

Fa temps que vam conèixer la xarxa però hem esperat a consolidar-nos com a empresa a la ciutat per adherir-nos-hi. Hi participem perquè creiem que és rellevant col·laborar i compartir coneixement per una Barcelona més sostenible.  


Què us aporta formar part de la xarxa B+S? 

Com que som una empresa nova i molt petita, valorem moltíssim la col·laboració. Per això, Barcelona + Sostenible ens dona aquesta possibilitat de fer xarxa.  


A la pràctica, com treballeu per a ser més sostenibles? Quins són els vostres principals eixos de treball en aquest sentit?  

Els nostres recursos son mínims i bàsics, treballem per ser una oficina responsable social i ambientalment, tant amb l’equip de treball com amb l’impacte de la petjada de carboni en els nostres moviments i accions. Mantenim un model sostenible en tots els seus aspectes. El que tenim pendent és avaluar l’impacte de les dades i la tecnologia que utilitzem.  


Què és el que més t’enorgulleix de la teva feina?  

Poder ajudar a construir un món més saludable facilitant informació a les persones consumidores perquè entenguin l’impacte de la seva compra. Donar suport als qui tenen ganes de millorar, augmentar el benestar a la ciutat i el respecte per l’entorn. 


Ens podries proposar una acció de millora en el present per arribar a un futur més sostenible?  

Reduir la compra de productes de primer necessitat que no ens expliquen ni acrediten, de manera clara, d'on provenen i què contenen. Les persones consumidores han de saber com estan fets i quin impacte tenen per al medi ambient i per a les persones.  

 

Quins tres objectes que t’emportaries a una illa deserta? 

No aniria a una illa deserta, m’agraden molt les persones. Imagino que un telèfon per poder-me comunicar amb els amics i la família! 

 

 

 

 

 

No hay comentarios: