6 de marzo de 2021

#CactusExperience: Un Aprenentatge Servei d’èxit de la xarxa

 La Fundació Els 3 Turons, membre de Barcelona + Sostenible, va dur a terme aquest projecte amb l’alumnat de 6è de primària de l’Escola Font d’en Fargas, del programa Escoles + Sostenibles.  Aquesta col·laboració d’Aprenentatge Servei ha estat guardonada com a bona iniciativa ecosocial. 

La Fundació Els 3 Turons, entitat membre de Barcelona + Sostenible, treballa des de fa anys en projectes d’Aprenentatge Servei amb l’Escola Font d'en Fargas. L’entitat, especialitzada en acció comunitària per a la transformació, busca l'empoderament del les persones usuàries, les quals tenen problemes de salut mental, alhora que trenca amb els estigmes dins l’alumnat.  

En època de confinament domiciliari, durant el mes de maig passat, la fundació va oferir a l’alumnat de 6è de primària una activitat per a tancar la seva estada a l'escola i deixar-hi una petita petjada. La idea era que l'alumnat no es quedés sense poder acomiadar l’escola en el seu últim curs, i els van proposar el repte de plantar un cactus a casa seva durant el confinament – els usuaris de la fundació els hi van enviar el kit i els van ensenyar com fer-ho via videotrucada-. La idea era que, quan la situació de la pandèmia estigués més calmada, plantessin els cactus al pati de l’escola i així deixar la seva empremta. Així, la Fundació Els 3 Turons va contribuir que l’alumnat pogués, d’alguna manera, mantenir el vincle, rebés suport emocional celebrés aquest “petit ritual” pel seu final d'etapa.    

Aquesta experiència ha estat guardonada com a iniciativa d'APS ecosocial per la Red Española de Aprendizaje Servicio. A continuació podeu veure el vídeo on s’explica tota l’activitat i on podeu veure la relació que s’ha establert entre l’alumnat i les persones usuàries de la fundació. 
 



Més informació:  

> Article al diari "El periódico" 
> Article del blog del consorci d'educació 

No hay comentarios: