19 de mayo de 2023

Marta Tafalla ens inspirarà aquest Dia Mundial del Medi Ambient 2023

 La filòsofa, professora de la UAB i autora del llibre “Filosofía ante la crisis ecológica", serà la ponent convidada a la celebració de la Xarxa. Ens parlarà sobre la necessitat de reflexionar sobre la crisi ecològica des de perspectives com la filosòfica i l‘ètica. El 9 de juny a l’Espai Francesca Bonnemaison de 12 a 14.30 h. No us ho perdeu, inscriviu-vos-hi ara! 

 
Com sabeu, un any més i amb motiu d'aquesta efemèride la Xarxa Barcelona + Sostenible organitza un acte per donar la benvinguda a les noves organitzacions i celebrar que la Xarxa segueix creixent, així com per donar a conèixer les 10 Bones Idees per canviar el món de l’any anterior. Enguany serà el divendres 9 de juny de 12 a 14.30 h a l’Espai Francesca Bonnemaison, amb un vermut final.  

Cada any, en aquesta celebració comptem amb una ponència inspiradora per ampliar mirades i obrir noves portes al coneixement. Enguany, hem convidat la Marta Tafalla, filòsofa i professora d’universitat, per parlar sobre crisi ecològica des de perspectives com la filosòfica i l‘ètica. Us la presentem: 

Marta Tafalla 

És professora de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona i autora del llibre  “Filosofía ante la crisis ecológica". La seva línia d’investigació consisteix en estudiar la nostra relació amb altres espècies i amb el conjunt de la biosfera des d’una perspectiva ètica i estètica. És, a més, membre del consell científic del Center for Animal Ethics (UPF-CAE) de la Universitat Pompeu Fabra.  
La crisi ecològica és el problema més greu que ha tingut mai la humanitat, i resoldre-la amb criteris de justícia és una tasca difícil. Però tenim el coneixement científic per saber el que cal fer, i tenim la lluita i l'esperança de moltes persones. I a més, no estem soles: les altres espècies amb les quals compartim la biosfera treballen per al bon funcionament dels ecosistemes, i ens podem aliar amb elles per lluitar plegades, vida que defensa la vida.

No hay comentarios: