9 de octubre de 2011

exposició Recomanada: Vida Aquàtica al MMB

La mostra explicada pel seu autor. Feu clic aquí per veure el vídeo.

L'exposició Vida Aquàtica ens presenta un treball que sorprén per la seva originalitat. En Raül Martínez és el creador d'aquesta col·lecció de peces, fetes amb materials de rebuig. 

Vida Aquàtica és el resultat de dos anys de creacions inspirades en models naturals, intentant imitar no tan sols el moviment sinó també el caràcter i, sobretot, l’essència de vida que desprenen tots els organismes del planeta.
 
La percepció de vida de les peces contrasta amb els metalls i materials reciclats amb els què han estat creades les figures, que provoquen una sensació de bellesa recuperada i de segona oportunitat. Alguns dels materials que s’han aprofitat per fer les peces són motors de vehicles fora d’ús, paraigües, retalls de ferros de tallers, etc.
 
El visitant podrà veure uns éssers marins en moviment que aporten un punt de màgia per la naturalitat que desprenen, i animen a descobrir noves formes de vida i a desgranar la simplicitat dels seus mecanismes. Les obres estan realitzades amb mecanismes senzills, però molt eficaços i s’activen mitjançant sensors de proximitat. Els objectes estan presentats amb un entorn ambiental especial de llum i so que fa més amena la visita.
 
L’exposició pretén ser un petit mostrari de formes, materials i sensacions que no tan sols ensenyen sinó que també diverteixen i entretenen. El projecte consta d’unes 12 escultures mecàniques que s’activen quan el públic s’aproxima a elles, i que representen un espai de naturalitat que contrasta amb els materials empleats per a la seva creació. A l'exposició hi podrem trobar, entre d'altres, les següents figures:
 
Peix de les profunditats- provist d’un led per atraure als visitants.
Banc de peixos- posseeix un detector de presència. 
Medusa I- Un detector de presencia activa el motor i mou els braços de l’animal.
Medusa II-  Un detector de presencia activa un motor que fa obrir i tancar un paraigües.
Cranc ermitany- Un detector de llum. Activa un motor que fa girar un eix i provoca que surti i entri el cranc de dintre de la closca.
Cranc- Dos detectors de presència, un fa moure l’animal donant voltes i l’altra mou els braços articulats.
Balena beluga- Un detector de presència, fa moure un motor que gira un eix que, amb uns cables d’acer, fan articular la balena.
Peix globus- Una bomba d’aire manual fa inflar un globus fins que arriba a un punt màxim que detecta un final de cursa i fa desinflar el globus.
Cavallet de mar- Un detector de moviment activa un motor i aquest arrossega un fil que mou la cua.
Estrelles de mar- Uns detectors de moviment activen dos motors on van les dues estrelles de mar.
Tortuga- Un detector de llum activa dos motors independents que articulen les potes per fer l’avanç de l’animal.
Banc de musclos- Un detector de moviment activa els musclos que van obrint i tancant les closques.

No hay comentarios: