20 de octubre de 2011

Nova guia de consum crític de roba

La guia Moda: indústria i drets laborals. Guia per a un consum crític de roba ha estat publicada pel SETEM, federació d’ONG amoïnades per les desigualtats socials que pretén denunciar les seves causes i promoure transformacions socials per un món més just i solidari.
La campanya Roba Neta és una iniciativa per sensibilitzar la societat i pressionar les empreses del sector de la roba els proveïdors de les quals tenen uns models productius poc responsables. Donada la seva importància estratègica, les marques conegudes de roba esportiva són les preferents de la campanya ja que tenen molt poder de negociació amb els seus proveïdors.
La guia de consum crític ens ensenya d’on ve la roba que portem, quines repercussions té la globalització de la moda, quines són les condicions de treball en els països de fabricació i com funcionen les empreses internacional que hi mercadegen. També es tracta el tema de consum conscient i la importància del comerç local.
En definitiva, una guia molt recomanable que, juntament amb la guia d’educació ambiental nº-34 (2009) Som allò que vestim, us donaran un bon suport a secundària per treballar, en el centre, el consum responsable.
14/10/2011

No hay comentarios: