25 de febrero de 2012

Coneix món de manera responsable

Els i les alumnes “Mitjans de comunicació”, de 1r de batxillerat, de l’institut Jaume Balmes, hem fet una activitat molt interessant durant el darrer mes: la realització d’un programa de ràdio d’una hora sobre turisme responsable. L’activitat la promou Coneix Món, una webràdio de referència de les organitzacions sense ànim de lucre que entén el viatge com una eina de transformació social.

Es tractava de preparar un programa en què es parlés d’un país poc visitat. Podia ser de qualsevol continent, però, després de valorar els llocs que ens atreien més, vam decidir-nos per Bòsnia-Herzegovina, un petit país europeu, proper i desconegut, que està en procés de transformació després d’haver viscut una guerra.

La nostra tasca consistia a organitzar el programa des del principi fins al final: distribuir-nos les feines per grups, cercar les informacions que volíem exposar sobre Bòsnia, contactar amb els periodistes i persones que hi havien viatjat, preparar les entrevistes, seleccionar les músiques representatives del país per a la sintonia i els talls musicals i, finalment, escollir un conte per fer-ne una petita dramatització radiofònica.

Un cop acabada la preparació, Coneix Món va venir a l’institut per realitzar la gravació que més endavant es podrà escoltar a la ràdio. Va ser el dia més emocionant. Per part nostra, teníem una mica de nervis. L’aula 32 es va convertir en un estudi de ràdio portàtil; la tecnologia era d’alta precisió i els micros eren molt bons. Va ser molt interessant entrevistar persones que havien viscut experiències emocionants i vam estar tota l’estona pendents del que deien.

Per altra banda, va ser divertit escoltar les veus de fantasia dels narradors del conte. Ara esperem que aviat tothom ho pugui sentir per la ràdio i, vista l’experiència, us recomanem que, si viatgeu, feu turisme responsable.

Us anirem informant!


 22/02/2012

No hay comentarios: