25 de febrero de 2012

Ressources à votre portée

Entre les publicacions disponibles en llengües estrangeres que l’Agenda 21 Escolar us ofereix, destaquem l’edició de la guia Hàbitat en anglès. Disposem d’alguns exemplars pels centres que en vulgueu. Es tracta d’un document manual amb nombroses activitats d’educació ambiental per a tot tipus d’edats i contextos socials, fàcilment aplicable en el centre. Per sol·licitar-les només ens heu d’escriure a agenda21escolar@bcn.cat i us reservarem un exemplar que podreu passar a recollir quan pugueu.

A més d’això, us recordem que en el Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) disposeu de molts altres recursos en anglès i francès, útils per treballar la sostenibilitat:

Entre aquests materials trobem diverses publicacions per treballar, a nivell de secundària i batxillerat, el consum responsable, el turisme sostenible, l’aigua i la sostenibilitat en general en anglès i francès. La revista Tunza, pensada i elaborada per joves del món i que tracta gran diversitat de temàtiques, també està disponible en castellà a l’SDEA i en anglès al portal del United Nations Environment Programme (UNEP).

A nivell de primària trobareu una publicació en anglès sobre l’aprofitament del sol per cuinar amb nombroses receptes fàcils d’aplicar en activitats en el centre i diversos volums sobre compostatge tant per a professorat com per a alumnat.

Pels més petits, cicle infantil, l’SDEA compta amb un llibre de coneixement sobre l’aigua en francès.

Altres recursos disponibles són documentals i audiovisuals en anglès que tracten el cicle de l’aigua a la ciutat de Barcelona, un joc interactiu, documentals de National Geographic i pel·lícules actuals sobre problemàtiques relacionades amb l’energia, el consum i l’alimentació.

Finalment, destaquem una recomanació especial pel llibre Waste and recycling per la seva transversalitat dels residus en les activitats a l’aula. És un material didàctic format per un llibre de 32 pàgines i un pòster desplegable elaborats pel Centro de Profesores de Gijón.

Per fer una reserva d’aquests materials poseu-vos en contacte amb l’SDEA mitjançant el telèfon 93 256 25 92 o el correu electrònic documentacioambiental@bcn.cat.


 23/02/2012

No hay comentarios: