17 de julio de 2012

BARCELONA ES COMPROMET AMB LA SOSTENIBILITAT

Durant els mesos de setembre i octubre d'aquest any tindrà lloc a Barcelona un procés de participació per renovar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. Com ja sabeu, l'actual document marc de l'Agenda 21 ha complert els 10 anys de desenvolupament previstos des del seu naixement, el 2 de juliol de 2002, quan 120 organitzacions de la ciutat, inclòs l'Ajuntament, s'hi van adherir en un acte realitzat al Saló de Cent.

En el procés de renovació previst els protagonistes seran les 800 entitats, empreses, institucions i escoles que actualment són signants del Compromís. Són les que li han donat vida durant aquests anys amb aportacions de caràcter molt divers, analitzant, definint objectius i fites, planificant i sobretot actuant per a la millora de la ciutat, cada una en el seu àmbit i en col·laboració amb altres organitzacions.

Per treballar conjuntament en la definició del nou Compromís, no partim de zero. Podem projectar la feina comptant amb els continguts de l’actual Compromís, les diagnosis realitzades pels signants en les dues Convencions, els plans i programes estratègics existents i la prospectiva realitzada per un grup de treball específic del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat. A partir d’aquests materials, es presentarà un primer esborrany com a base per a la deliberació entre tots els signants.

A partir de setembre estan previstes una sèrie d'activitats i esdeveniments dels quals us anirem informant en detall, però ja en podeu començar a prendre nota a l'agenda:

- Fòrum virtual obert del 3 de setembre al 5 d’octubre.
- Sessions presencials de debat i aportacions que es realitzaran durant la segona quinzena de setembre.
- Convenció de signants 2012, el dia 18 d’octubre, de 9 a 14.30 h, plantejada amb la fita de consensuar les aportacions prèvies.

En tot aquest procés és imprescindible comptar amb les idees i l’experiència de les persones compromeses en les organitzacions que formen part activa de la xarxa de signants.

La Secretaria de l’Agenda 21 facilitarà assessorament i suport a les entitats i empreses que vulgueu obrir processos d’informació i participació interns per enriquir les aportacions del vostre col·lectiu. Ja podeu posar-vos en contacte amb la Secretaria per a més informació a través del correu electrònic agenda21@bcn.cat o del telèfon 93 256 25 93.

Publicat el 16/07/2012

No hay comentarios: