17 de julio de 2012

LA CUSTÒDIA DEL TERRITORI, TAMBÉ A LES NOSTRES MANS

Del 28 de setembre al 7 d’octubre, tindrà lloc la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, que s’emmarca en el projecte europeu Landlife, un projecte que té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.
La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics.
Els acords voluntaris entre propietaris o gestors de terrenys i entitats de custòdia del territori, permeten en molts casos mantenir o recuperar el medi natural i el paisatge. Les entitats de custòdia són organitzacions sense ànim de lucre, públiques o privades, que participen activament en la conservació del territori i dels seus valors mitjançant els mecanismes que proporciona la custòdia del territori. Consulteu el mapa d'entitats.
La Setmana de la Custòdia del Territori és una campanya ciutadana que promou activitats arreu del territori per donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.

Aquesta celebració és possible gràcies a la suma de petites accions col·lectives organitzades per persones, organitzacions i institucions que vetllen per la conservació i gestió del nostre patrimoni natural, rural i urbà. Per aquest motiu, us convidem a participar activament en els actes organitzats. Reserveu-vos les dates i organitzeu una activitat per custodiar el vostre territori més proper! Si voleu idees sobre el tipus d’activitats que es poden organitzar, visiteu el banc d’idees.

Agenda d'activitats del portal "Viu la terra"
 

Publicat el 16/07/2012

No hay comentarios: