17 de julio de 2012

SANT MARTÍ PROVA UNS COMPTADORS D’ENERGIA

El passat mes de juny, dins del Pla d’Energia Participatiu (PEP) de Sant Martí de Provençals i La Verneda-La Pau, es va presentar l’estudi Hàbits de consum d’energia elèctrica a les llars del barri de Sant Martí. Resultats d’un estudi sociològic". 
Una vintena de famílies de Sant Martí de Provençals van participar en aquest estudi sobre els hàbits de consum d’energia elèctrica a les respectives llars. L’estudi el va conduir un grup d’investigadors del Ciemat i de la UAB amb la col·laboració de l’Agència de l’energia de Barcelona. A partir de comptadors intel·ligents es va analitzar la percepció que tenien els veïns i veïnes de l’estalvi energètic.

Els resultats mostren que l’estalvi energètic és un valor important per als habitants del barri, si bé no és una prioritat. Mostren també que tothom coneix moltes estratègies pràctiques per a estalviar energia, però hi ha diversos factors (socials, econòmics, urbanístics, etc.) que desincentiven aquestes pràctiques.

A més, les persones participants van fer interessants propostes encaminades a millorar l’estalvi energètic a les llars, com també valoracions sobre les mesures proposades des de les institucions, tot mostrant un elevada sensibilitat ciutadana i crítica.

Simultàniament a aquest tipus d'estudis, el Pla d’Energia Participatiu (PEP) d'aquests barris vol continuar fent camí cap a l’empoderament veïnal i la co-creació col·lectiva. En l’actualitat,  s’han creat 5 grups de treball que s’interelacionen entre ells:

• Auditories Energètiques Veïnals
• Pepdalera: projecte de crear bicicletes generadores d'energia
• PatiLaPau: remodelació del pati de l'escola a partir de la participació de tota la comunitat educativa
• Economia Local: xarxa d'intercanvi i mercats d'intercanvi
• Hort Comunitari

Us animem a unir-vos a aquest projecte!

Més informació a http://plaenergiaparticipatiusantmarti.wordpress.com/ i al correu electrònic pladenergiaparticipatiu@gmail.com

No hay comentarios: