29 de octubre de 2012

Barcelona, sostenible, compromís!

Després de la benvinguda que va fer l’Im. Sr. Antoni Vives, tercer Tinent Alcalde de Barcelona, la dinamitzadora de l’acte va convidar a tothom a renovar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. Per conèixer tothom, va posar en circulació una càmera fotogràfica per tal que els assistents s’autoretratessin uns als altres.

Al Saló de Cent es va instal·lar un muntatge dinàmic de caixes de cartró que representava la ciutat de Barcelona. Durant l’acte, els diferents centres van escenificar la transformació del compromís en aquest escenari. En primer lloc, sobre la paraula “benvinguts”, els 28 centres que renoven el seu tercer projecte triennal van enganxar paraules i imatges del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2002-2012 (educació ambiental, participació, reciclatge, qualitat ambiental, entorn acollidor, entre d’altres) i van rebre el diploma.

Posteriorment, es va demanar a un seguit de voluntaris que giressin una part de les caixes i fer desaparèixer la meitat de cada lletra del “benvinguts” per representar el moviment constant de Barcelona i el paper participatiu que hi exerceixen els centres educatius.

Sobre aquest nou aspecte del muntatge, els 24 centres que renoven el seu segon projecte triennal i els 10 centres que inicien el seu primer triennal - i que van rebre la placa d’escola sostenible-, van enganxar noves imatges i paraules per representar el renovat Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 (renaturalitzar, progrés, resiliència, consum crític, autosuficiència, entre d’altres).

Els mateixos voluntaris van acabar de girar les caixes restants per fer aparèixer una nova paraula: “sostenible”. Finalment els 16 centres nous al programa van lliurar el seu compromís al regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Sr. Joan Puigdollers, i van enganxar, sobre la paraula “sostenible”, els seus projectes. Així van deixar constància que Barcelona creix amb l’ajuda de tots. A més a més, van rebre l’obsequi d’una alzina o un roure per gentilesa de l’Institut J. M. Zafra les quals, com els seus projectes, aniran creixent en els patis dels centres.

Va cloure l’acte l’Im. Sr. Joan Puigdollers el qual, després d’un breu parlament, va recuperar la càmera fotogràfica dels assistents i va fer una fotografia final del muntatge resultant de l’escenari. Per acabar i per a que ens sentissin tots els companys i companyes que no havien pogut venir a compartir l’acte de signatura, la dinamitzadora va liderar un cant uníson ben fort: Compromís... Barcelona... Sostenible!!

Noticias Agenda 21 Escolar
 15/10/2012 
 

No hay comentarios: