29 de octubre de 2012

Un bon exemple de protocol de festes

El curs passat, l’Escola Orlandai va elaborar, amb el suport de l’AMPA i el professorat, un protocol d’actuació per a les festes i esdeveniments lúdics. Es tracta d’una guia de centre plena d’orientacions per fer d’aquests actes una continuïtat del compromís per la sostenibilitat. Un document coherent amb els objectius ambientals de centre que pot servir d’exemple en l’elaboració de les vostres pròpies instruccions.

Entre algunes de les recomanacions ambientals trobem que les begudes s’adquireixin en formats grans, evitant els residus innecessaris, es prioritzaran els gots i vaixella reutilitzable que disposa el centre, es faran servir aliments naturals i a granel, el transport es farà en safates reutilitzables, es posarà especial atenció a la recollida selectiva dels residus, etc.

El protocol també contempla l’ús dels espais quant a hàbits d’eficiència energètica, seguretat, sanitat i manteniment. L’impacte acústic, telèfons d’urgència, responsabilitats de les celebracions i localització de tots els elements també estan recollits en aquest document de centre. En la seva elaboració hi ha participat representants de les comissions de mestres, de festes i la de pares i mares de l’escola verda i serà presentat en el Consell Escolar el proper 17 d’octubre. Des de la redacció del Notícies, agraïm la confiança de poder-ho anunciar en primícia.

Protocol ambiental per a festes i acords de funcionament sostenible


 15/10/2012

No hay comentarios: