15 de julio de 2013

DEL CAMP AL MERCAT

Fins al proper 15 de setembre es podrà visitar al Palau Robert de Barcelona l’exposició "Del camp al mercat. El valor de l'agricultura de proximitat", organitzada pel Departament d’Agricultura, amb el suport del Departament de la Presidència. Els comissaris de l’exposició són el Grup d’Investigació Habitar de la Universitat Politècnica de Catalunya.
L’objectiu de l’exposició és reivindicar el valor de l’agricultura de proximitat o agricultura periurbana des del punt de vista econòmic, social i paisatgístic, i alhora proposar una reflexió sobre la relació que manté el camp amb la ciutat i el territori metropolità. 
A la mostra es poden descobrir els espais agrícoles productius dels afores de les grans ciutats, els avantatges dels circuits curts de comercialització i de consumir productes locals i de temporada, i també el valor d’aquestes àrees verdes per a la conservació del paisatge. La proposta expositiva posa en relleu que el camp i la ciutat no són realitats separades: el camp es mostra com un element més de la ciutat, present en la quotidianitat a través del menjar.
També cal destacar el valor del camp en l’economia productiva i el desenvolupament rural necessari per aconseguir el reequilibri territorial.
L'exposició s'inspira en el documental Plou i fa sol, un treball en què es reflecteix la tasca d'un grup de pagesos que mantenen els seus camps de producció en el Parc Agrari del Llobregat, prop de Barcelona. Vegeu el documental.

 
Publicat el 11/07/2013

No hay comentarios: