30 de julio de 2013

Els animals de companyia i la seva relació amb les persones

Els animals de companyia no haurien de ser mai espècies salvatges que podrien viure pel seu compte en llibertat, ja que els animals tenen dret a viure ina reproduir-se en el seu entorn natural.
El fet d'integrar un animal de companyia en una llar significa que es compta amb el comportament responsable i racional de lanpersona que s'en responsabilitza, i que aquesta persona compleix les obligacions que això comporta.
Tenir un animal d'una manera responsable pot ser una experiència gratificant que pot aportar molts beneficis per a l'educació dels infants com per a la prevenció i el tractament de transtorns físics i emocionals.
D'un temps ençà, els animals han entrar a formar part d'una dinàmica en què es minva la seva condició d'éssers vius per passar a ser considerats només com uns objectes. Hem d'evitar comprar l'animal com si fos una mercaderia o un accesori de moda utilitzat per potnciar la imatge personal que volem transmetre. La manca d'informació sobre què comporta la tinença d'un animal ha donat origen a un increment dels abandonaments i, en el ca dels gossos ingats, a nombrosoa conflictes de convivència ciutadana, de salut, d'higiene i de neteja urbana. Hem de recordar que un animal és un esser viu que pot gaudir, patir i exprimentar sofriment i alegria.
Un animal de companyia no és una joguina ni un objecte que es pugui manipular de manera irracional o cruel. Ha de ser una mascota estimada i respectada, sobretot pel que fa a les necessitats més vitals, i hem de tenir el compromís moral de protegir-la fins al seu final.

Nacho Padró

No hay comentarios: