15 de junio de 2014

Conveni de col·laboració entre el CEB i l'A21E

El Consorci d'Educació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona signa un conveni de col·laboració a l'Escola Alexandre Galí en matèria d'educació ambiental.

Els infants i el professorat de la comissió ambiental de l’Escola Alexandre Galí van fer d’amfitrions dels representants del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) i del programa d’Agenda 21 Escolar (A21E) del Departament d’Educació Ambiental de l’Ajuntament que, aquest 26 de maig passat, van signar oficialment un conveni del col·laboració entre les dues administracions.


L’ objecte d’aquest conveni és la col·laboració entre mútua per tal d'impulsar l’educació ambiental en els centres educatius de la ciutat mitjançant el programa de l’A21E, Escoles+Sostenibles.

Aquest curs 2013-2014 tècnics de les dues institucions ja han col·laborat activament en la realització de determinats projectes emblemàtics d’escoles de la xarxa. S’han compartit interessos i necessitats en diferents línies d’actuació comunes i una coordinació efectiva per tal que a l’escola es pugui relacionar fàcilment temes de gestió i d’innovació educativa que incorporin la sostenibilitat.

En el conveni les dues parts es comprometen a:
  • Establir canals de comunicació i coordinació entre el CEB i la Regidoria de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament, a fi i efecte de conèixer les tasques i treballs que desenvolupen ambdues institucions en el camp de la gestió i manteniment dels edificis escolars.
  • La Regidoria de Medi Ambient i Serveis Urbans elaborarà un programa anual en el que es definiran els objectius del curs en l’àmbit de les activitats, projectes a realitzar per les escoles i previsió de la formació específica pel professorat. En base a aquest document, les parts elaboraran el programa anual conjunt de la seva col·laboració.
  • Desenvolupar una metodologia per l’avaluació del programa i de la col·laboració entre les institucions.
  • Iniciar i desenvolupar espais per la recerca en el camp de l’educació ambiental per la sostenibilitat.
  • Facilitar la incorporació dels centres de la ciutat en el programa Escoles+Sostenibles.
  • També es va presentar una proposta de programa anual pel proper curs 2014-2015 en el que es concreten projectes rellevants com els relacionats amb el consum energètic dels centres, la millora i la incorporació de la biodiversitat i de nous espais de joc de descoberta en els patis, la minimització del soroll, l’ús d’una nova plataforma moodle específica sobre escoles i sostenibilitat que es posarà a disposició dels centres de la xarxa, treballs de recerca i investigació.

Una col·laboració, que ja es feia fins aquest moment però que, a partir d’aquesta signatura, es concretarà en fer possible la realització de fites comunes d’acció que ajudin als centres a avançar en el seu camí cap a la sostenibilitat.

Des de l’Agenda 21 Escolar i, evidentment, també des del  CEB, volem agrair públicament la rebuda de la comissió de l’escola i de l’equip directiu de l’Escola Alexandre Galí, un dels centres amb els quals, aquest curs, hem col·laborat de manera coordinada per tal de portar a terme un procés de reflexió, acció i participació per dissenyar i realitzar un nou espai de l’ús del pati que està en procés de transformació.

20140605 04W.Conveni

No hay comentarios: