7 de junio de 2015

Dos joves catalans a la Conferència Europea

Més de 80 joves de 14 països es reuneixen a Brussel·les en el marc del projecte Let’s Take Care of the Planet, per intercanviar, debatre, transformar i construir.


Entre els passats 19 i 22 de maig més de 80 joves provinents de 14 països de la Unió Europea es van reunir a Brussel·les per participar en la II Conferència de Joves Tinguem Cura del Planeta com a representants de milers de joves d’arreu del continent.
   
La delegació espanyola estava formada per 9 joves que havien estat escollits pels seus companys durant la Conferència Estatal, celebrada a Barcelona, el novembre de 2014. La Carlota Cruz de l’Escola Pia de Sarrià de Barcelona i en Fernando Gastón de l’Escola Bon Salvador de Sant Feliu de Llobregat van ser els representants catalans.

Els joves van participar en diferents tallers interculturals per adquirir, debatre i responsabilitzar-se sobre diverses temàtiques socioambientals: biodiversitat i recursos naturals, energia, salut i benestar, negociació internacional sobre el clima, solidaritat i ciutadania, producció i consum i transformació dels centres educatius i els seus entorns en espais més sostenibles.

Conjuntament van redactar un manifest, van crear pòsters i van elaborar vídeos per fer arribar la seva veu a més agents de la societat. Totes les creacions van ser elaborades considerant la perspectiva de la COP21, que tindrà lloc el desembre de 2015, en la qual els joves portaran també la seva veu.
20150604 03W.Brusselles

No hay comentarios: