7 de junio de 2015

Estrenem hotel d’insectes a l’Escola Estel – Guinardó

Els nens i nenes de P4 de l’escola aprenem a través de l'observació, el dibuix i la investigació d'aquesta nova instal·lació del nostre centre.


Després d'una visita al jardí botànic, on vam contemplar el meravellós hotel d'abelles que ja fa uns mesos que està instal•lat, vam pensar en la possibilitat de fer-ne un, molt més petit i modest, a la nostra escola. Per fabricar-lo hem utilitzat una caixa de fusta d’ampolles de vi i l’hem anat omplint de diversos materials atractius per als insectes: trossos de fusta foradats, de suro, de canyes de bambú, branquetes de diferents diàmetres. En fi, que estem molt contents d’ajudar a la fauna d'insectes de l’hort: marietes, sírfids, abelles i abellots, etc. perquè se sentin més còmodes en la seva difícil i necessària tasca de pol·linitzar les diverses plantes: la caputxina, la sàlvia, etc.
   
Aquests dies, els alumnes de P4 també han anat a veure'l per entendre què és i per a què serveix i n'han fet un dibuix molt bonic. Us adjuntem el text que la seva mestra ha escrit sobre aquest aprenentatge de primera mà sobre biodiversitat a l'hort:

«Durant aquesta primavera ha arribat a l’hort de l’Escola Estel – Guinardó l’hotel dels insectes. El grup de nens i nenes de P4 han observat molt encuriosits aquest hotel per després dibuixar-lo. Ens hem fixat molt bé en com és i hem pogut veure que està ple de petites branques, canyes de bambú, trossets de suro, pinyes… Te forma de triangle i de rectangle. A més te un rètol que entre tots l’hem pogut desxifrar.

Hem recordat que quan vam anar d’excursió a la tardor a Can Coll de Collserola també vam trobar un hotel d’insectes, però aquell era més senzill i de dimensions més petites. Entre tots hem anomenat els insectes que podrem trobar en el nostre hotel: abelles, papallones, mosquits, marietes, escarabats, mosques, formigues, vespes, saltamartins, etc. Aquest hotel està envoltat de plantes aromàtiques i permet que certs insectes hivernin o s’hi puguin refugiar durant el dia o la nit. Alguns d’ells també poden posar els seus ous protegits del vent o pol·linitzar les flors».

Tots aquests descobriments i observacions ens han servit per motivar un treball plàstic de dibuix al natural. Podeu veure el resultat final en aquest recull de fotografies.

Dolors Nadal Alemany (mestra de P4)
20150604 12W.EscEstelGuinardo

No hay comentarios: