27 de noviembre de 2017

En marxa amb l'espai natura



S’inicia el procés d’adequació i millora de l’Espai Natura a l’Escola Antoni Brusi, que se centra principalment en la bassa i l’hort, que es duen a terme en col·laboració amb la comunitat educativa.

Amb empenta i moltes ganes, l'Escola Antoni Brusi inicia canvis interessant a la seva escola, aquí tenim el seu relat:
A l’Escola Antoni Brusi fa anys que tenim la finalitat que el nostre alumnat estigui compromès amb el medi ambient. Mica en mica hem anat implementant activitats i projectes en aquest sentit que ara formen part del nostre ADN.
El nostre repte a partir del curs 17-18 és consolidar totes les accions en un projecte únic que marqui la seva empremta en tota la vida escolar. Aquest compta amb un sistema d’indicadors àgil i ben dissenyat per tal que l’alumnat pugui fer-ne el seguiment i l’avaluació.
Les nostres accions estan englobades en tres àmbits que s’han decidit conjuntament amb tota la comunitat educativa. Per una banda tenim l’adequació i millora de l’espai natura, del qual us parlarem en aquesta notícia. Els altres dos àmbits es basen en l’alimentació (farem una anàlisi del que mengem, participarem en projectes d’alimentació saludables i establirem els dimecres fruiters) i en el reciclatge, reducció i reutilització de residus (tenim un compostador i participem a les microxarxes Embolcalls + Sostenibles i Pla de prevenció de residus).
Els objectius de l’Espai natura que ens plantegem són diversos i giren al voltant de la transformació de l’espai. Volem construir una bassa i ampliar l’hort. A més, ho aprofitarem per contemplar el barri i analitzar la contaminació acústica i els efectes sobre la població d’ocells de l’hort i del barri. Volem també participar en l’estudi dels animals en perill d’extinció, col·laborant amb entitats com SOS primats o SEO birdlife.
A l’espai natura hi participen els alumnes des de 3r a 6è. El grup de mitjans, 3r i 4t, agrupats i barrejats de 15 en 15 dediquen 8 dies al projecte. Quan un grup acaba, el següent el reprèn on l’han deixat els altres. Sobretot treballem sobre l’hort i la bassa i, fins ara, ens hem fet preguntes i hem cercat les respostes, hem escrit entre tot el grup una carta a les famílies i els hi hem dit com poden ajudar-nos, hem fet un esbós amb aquarel·les de com volem l’espai, hem dissenyat el logo de la bassa i hem alternat la recerca amb el treball de camp: fent el forat per posar la bassa, construint l’hotel d’insectes...
Per fer el projecte ens hem basat en el document "El taller de la bassa", en l’observació de basses escolars properes i en les nostres investigacions.
Comencem la bassa! Havíem decidit que volíem una bassa biològica i ja l’hem començada! Som persones decidides i volem fer-ho tot!
Després d’investigar hem escrit cartes a les famílies:



No hay comentarios: