27 de noviembre de 2017

Naomi Klein i el canvi climàtic


Amb el canvi climàtic com a tema destacat d’actualitat us recomanem el llibre de Naomi Klein “Això ho canvia tot: el capitalisme vs. el clima” que relata com les noves polítiques afecten al canvi climàtic.

El canvi climàtic és un tema d’actualitat des de fa molt anys, però aquests dies ho és especialment degut a la cimera de les Nacions Unides COP 23 que es va dur a terme a Bonn del 6 al 17 de novembre. Aquesta celebració ha coincidit amb la visita de Naomi Klein a Barcelona, on va realitzar la conferència “Fer front a les polítiques de la confusió i la por” acompanyada d'Ada Colau i en la qual es va parlar, entre molts altres temes, sobre l'afectació de les noves polítiques al medi ambient i al canvi climàtic.
 

[CAST] Acto con Naomi Klein y Ada Colau "Hacer frente a las políticas de la confusión y el miedo"

Naomi Klein és una reconeguda periodista, escriptora i activista del Canadà que des de fa molts anys escriu sobre economia, política, medi ambient i els efectes que té el context socioeconòmic en el que vivim.




Això ho canvia tot: el capitalisme vs. el clima (Ed. Empúries, 2015)
Naomi Klein
L’autora planteja el canvi climàtic com una batalla entre el capitalisme i el planeta, en la qual el major repte és pensar de manera radicalment diferent perquè els canvis siguin possibles posant fre al model de consum a escala global i canviant el nostre sistema econòmic.
 

 
Aquest recurs es troba en prèstec al Servei de Documentació d'Educació Ambiental (SDEA),
si ho desitgeu, podeu demanar-lo al 93 256 25 92 · documentacioambiental@bcn.cat



[ Per saber-ne més... ]
Què podem fer individualment per lluitar contra el canvi climàtic?
Aquest article de la revista digital Vilaweb fa un resum de quines mesures tenen més impacte en la reducció d'emissions de Coa l'atmosfera. L'article apunta que, segons els científics, les accions recomanades pels governs són les menys eficaces, i que en canvi d'altres com reduir el consum de carn o tenir menys fills tenen un impacte molt més gran.



No hay comentarios: