20 de noviembre de 2017

L’alberg Twentytú obté un nou reconeixement ambiental

El Twentytú Hi-tech Hostel, membre de la xarxa d’Entitats i Empreses de Barcelona + Sostenible, ha obtingut recentment el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental atorgat per la Generalitat de Catalunya corresponent a la categoria de serveis.

 
L’alberg Twentytú, membre de la xarxa B+S des del 2014, ha tornat a rebre un reconeixement per la seva excel·lència ambiental. En aquest cas es tracta del Distintiu Garantia de Qualitat Ambiental (DGQA) corresponent a la categoria de “serveis”, que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
L’allotjament també va obtenir la certificació Biosphere en Turisme Responsable al 2015, essent així el primer edifici a Barcelona dedicat a ús d’allotjament turístic amb la certificació de màxima qualificació energètica.
El DGQA és un sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent. Alguns dels aspectes que es contemplen al Twentytú són:
 
- Gestió de residus. Reciclatge en origen per part dels hostes i dotació d’instal·lació de recollida neumàtica selectiva de residus.
- Estalvis d’aigua. Dotació d’un equip de reciclatge d’aigües grises i de totes les aixetes amb temporitzador.
- Estalvi i eficiència energètica. Sistema domòtic de gestió de les instal·lacions, sistema de mesures que permet optimitzar l’ús de les instal·lacions. Tota la il·luminació amb tecnologia LED, equips de clima amb variadors de freqüència, connexió a la xarxa de climatització Districlima i certificació ISO 50001 en gestió energètica per AENOR.
- Compres. Aplicació de criteris de compra responsable, prioritzant en la mesura del possible la compra a companyies del tercer sector.
- Materials constructius
- Integració paisatgística
- Gestió General
- Informació i educació ambiental. Sensibilització als hostes de la necessitat i justificació d’estalvis energètics i de recursos.

Actualment s’estan promovent diverses accions més adreçades cap a l’acció social. Per exemple, el compromís amb l’entorn més immediat de l’allotjament a través de col·laboracions amb els centres universitaris, de manera que estudiants del BAU van dissenyar algunes habitacions de l’alberg o van participar en un concurs per a una campanya de comunicació.
També s’han establert col·laboracions amb Icaria Iniciatives Socials en la línia de la integració laboral de persones amb discapacitat o bé amb programes solidaris en què es destina 1€ de les reserves en habitacions dobles a alguna d’aquestes organitzacions dedicades a la protecció dels menors: Fundació Hospital Sant Joan de DéuMake a wish Spain o la Fundació Ires. Consulteu la seva Fitxa d’Accions per la sostenibilitat sobre la taxa solidària.

No hay comentarios: