20 de noviembre de 2017

L’entrevista: BymyEco



“Considerem un valor afegit per nosaltres el fet de formar part d'una xarxa i estar al dia del que passa a la ciutat a nivell de sostenibilitat”. Nuria Nubiola, coordinadora tècnica de ByMyEco.

A què es dedica la teva organització?
La meva organització es dedica a desenvolupar projectes de tipus ambiental vinculats al món de la comunicació i de desenvolupament de productes "socialreciclats".
 
Per què ha d’existir una organització com la teva a Barcelona? Quina és la seva aportació?
Bàsicament perquè ens agrada fer coses diferents que ningú fa, volem que la consciència ambiental arribi a tots els públics, d'una forma fàcil, entretinguda i lleugera.
 
De què us serveix  formar part de la xarxa B+S? 
Per una banda, perquè hem participat en diferents esdeveniments com el Fem Xarxing, del Compromís de Barcelona pel Clima, etc. També considerem un valor afegit per nosaltres el fet de formar part d'una xarxa i poder estar al dia del que passa a la ciutat de Barcelona a nivell de sostenibilitat. Hem conegut el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat a través de la xarxa.
També és útil per sol·licitar recursos, a vegades hem escrit per demanar informació sobre com trobar un residu perquè hem fet campanyes amb residus i ens han ajudat.
 
Què trobeu a faltar, com la milloraríeu?
Per comoditat meva, si ens vinguessin a visitar un dia seria molt fàcil entendre tot el que ens pot oferir. Que ho sabem, però a vegades te n'oblides. Una sessió personal. També recordatoris una mica del que oferiu.
 
Què és el que més t’enorgulleix de la teva feina? 
Ahir llegia una frase dels Beatles que deia alguna cosa com “intentem fer el que somiem”. Aquests somnis són els que reverteixen positivament en la societat, que van des de la inserció social que fem amb les bosses, fins a un treball d'acostar la sostenibilitat a tothom. La cançó Imagine: "I am a dreamer, but I am not the only one." Encaixa amb Barcelona + Sostenible. Molta gent d'aquí són dreamers. Quan estàs al Fem Xarxing, et trobes a tothom fent coses i dius: "Mira! No estic sola."
 
Quins 3 objectes o recursos t’enduries a un planeta per descobrir? 
Una llavor. També un objecte per condensar l'aigua per poder beure, que em reculli l'aigua de l'atmosfera. Supervivència absoluta... Per últim, una llibreta i un bolígraf per poder explicar les meves aventures o per fer autoteràpia.
 
Per acabar, ens podries proposar una acció de millora en el present, per arribar a un futur més sostenible?
Penso que hem de treballar molt perquè tot no recaigui en la ciutadania sinó que aconseguim que a nivell polític es faci una aposta real per la sostenibilitat. Que ens ho posin més fàcil. Una acció de millora molt concreta és que solucionen el tema del bolquers infantils que penso que penso que té un impacte molt gran, i en canvi no s’hi treballa prou.

No hay comentarios: