27 de noviembre de 2017

Sense residus, molt millor

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, us presentem el més nou del Servei de Documentació en aquesta temàtica. Consulteu els recursos i convertiu-vos en persones expertes en el cicle dels residus i en la seva reducció.

Del 16 al 26 de novembre es celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus una efemèride que pretén sensibiltzar a tota la ciutadania europea de la problemàtica dels residus. A continuació trobareu un recull d'alguns recursos que us serviran per explicar a l'alumnat aquesta temàtica i d'altres que estan destinats a tota la comunitat educativa.

Cicle de vida dels materials
Per a nens i nenes: conte i llibre-joc
 
D'on ve? (Ed. Cruïlla, 2005)



A partir de 5 anys. Llibre-joc que explica l’origen de les coses i ajuda a entendre el concepte del cicle de vida dels materials. S’explica, per exemple, el camí que recorre la farina fins que arriba a convertir-se en una barra de pa, explica d’on surt el cotó d’una samarreta, quina és relació hi ha entre un arbre i un full de paper, etc.



Historia de una lata (Ed. SM, 2017)



Conte que narra el cicle de vida d’una llauna i com va canviant de forma i aspecte en funció de l’ús i de les accions que realitzen la resta de personatges. Comença sent una llauna de tomàquet, però després la usen com a pilota, com a pot, com a guardiola, com a test... i finalment, és convertida en un tren.




Un pot (Ed. La Page Original, 2014)





Conte que permet reflexionar sobre el cicle de vida dels objectes. A més, el format del llibre és el resultat d’un projecte d’ecodisseny de l’estudi LA PAGE i Pruden Panadès amb el qual expressen el seu grau de compromís social i de responsabilitat ambiental.   





Per a mestres

Residu zero : com reactivar l'economia sense carregar-se el planeta (Pol·len Edicions, 2015)





> Consulteu l'entrevista a Joan Marc Simon                                                                             






Residu zero a casa: guia domèstica per simplificar la nostra vida (Pol·len Edicions, 2016)




Bea Johnson (l’autora): “Des que vaig embarcar-me en l’estil de Residu Zero, la meva vida i la de la meva família ha canviat cap a millor. Som feliços i sentim que portem una vida més significativa sobre la base d’experiències en lloc de coses. Ara, el meu objectiu és compartir aquests beneficis increïbles de salut, financers i d’estalvi de temps.”




No hay comentarios: