30 de julio de 2019

Entrevista: Bioo Education

“El jovent és el que té l’oportunitat de fer un canvi real; és per això que quan troba empreses com la nostra, que li vol donar un impuls, sorgeixen grans projectes”, Nathaly Riaño, de Bioo Education.
 
A què es dedica la teva organització? 
Bioo Education és una empresa que es dedica a fomentar l’educació sostenible ensenyant, per exemple, com podem obtenir electricitat de la naturalesa. L’energia s’obté de la descomposició orgànica de matèria que és arrossegada per la pluja, que sovint prové de els plantes, o dels substrats terrestres.
Per què creus que ha d’existir una organització com la teva a Barcelona?
Necessitem persones que promoguin el canvi, que pensin en un futur més verd i més sostenible. Sobretot pel que fa al jovent, que és el que té l’oportunitat de fer un canvi real. Quan troba empreses com la nostra, que li vol donar un impuls, sorgeixen grans projectes.
Quan i com vas conèixer B+S? Què us va animar a participar-hi?
Estava cercant per Internet esdeveniments relacionats amb la sostenibilitat i vaig veure una notícia sobre la reobertura de la Fàbrica del Sol. Quan vam anar-hi, vam conèixer gent molt potent que tenia idees similars a les nostres. Des d’aquell moment, hem assistit a molts esdeveniments de la xarxa i hem desenvolupat una relació molt fructífera amb els altres membres.
De què us serveix formar part de la xarxa B+S?
Ens permet conèixer persones amb la mateixa motivació que nosaltres en el sentit de voler un futur més sostenible. Ens és difícil trobar persones amb aquest perfil en el nostre dia a dia, de manera que tenir-les totes en un mateix lloc de trobada és molt positiu. Se centren en diferents àmbits, però el denominador comú és el focus en la sostenibilitat i això és molt important.
Tot el que fa la xarxa B+S és interessant, a més, pràcticament en cada esdeveniment es tracta una temàtica diferent. En activitats com el “Fem Xarxing”, coneixem persones amb projectes amb els quals ens agradaria col·laborar.
Com treballeu per a ser més sostenibles? Quins són els vostres eixos principals?
Tenim un equip amb mentalitat sostenible, creiem que això és la clau. A l’oficina, sempre reciclem i també utilitzem materials reutilitzables o que ja hagin estat reciclats i nosaltres els donem un segon ús. Tot allò que promovem se centra a arribar a un futur més sostenible. El nostre lema és: “Ciutats més verdes”.
Què és el que més orgullosa et fa sentir de la teva feina?
Treballar per promoure el canvi. Això em fa estar motivada cada dia, em llevo pensant que estic anant pel bon camí.
Quins tres objectes t’emportaries a una illa deserta?
M’emportaria una planta, alguna cosa que em donés tranquil·litat espiritual i una altra persona.

 



No hay comentarios: