9 de abril de 2021

Amb l’Aprenentatge i Servei tothom guanya!

 Us agradaria que el vostre alumnat es formés alhora que ofereix un servei a la comunitat? Aquesta és la raó de ser dels projectes d’Aprenentatge i Servei i us volem compartir un conjunt de guies i recursos que poden ser d’utilitat per començar a treballar-hi.

L’Aprenentatge i Servei és una metodologia educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què les persones participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn, amb l’objectiu de millorar-lo.  

Si voleu que l’alumnat del vostre centre educatiu aprengui a través d’aquest mètode tan útil, consulteu aquesta guia-resum, que us explica, en deu punts, com podeu participar d’un d’aquests projectes.  

A més, també podeu consultar els materials i recursos que ofereix el Centre Promotor de l’ApS en què trobareu una àmplia varietat de temàtiques, com per exemple, una proposta d’ApS per una alimentació sana, com relacionar l’Aprenentatge i Servei amb la inclusió social o indicacions per a avaluar els coneixements que s’han adquirit en un projecte d’ApS.

També us convidem a consultar "Educació per a la Justícia Global i aprenentatge servei: una proposta de l'Ajuntament de Barcelona”

  
Imatge de l'ApS #CactusExperience, fruit de la col·laboració entre l’Escola Font d’en Fargas i la Fundació Tres Turons

Mapa interactiu de projectes d'Aprenentatge i Servei ambiental

Finalment, a l'Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona, juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, han desenvolupat dos mapes interactius que recullen al voltant de dues-centes iniciatives d'Aprenentatge i Servei a tot Catalunya.  

Podeu consultar-los segons el tipus d'agent promotor o bé en funció de les temàtiques i descobrir quins projectes teniu més a prop. A més, podeu conèixer detalls com el centre on s'han aplicat, en quin curs escolar, l'entitat impulsora del projecte i la seva temàtica.

 

No hay comentarios: