30 de abril de 2021

Jornades “Emergència climàtica. La ciència respon”

 El 31 de maig i l'1 de juny s’organitzen aquestes jornades que tenen per objectiu posar els coneixements científics a l’abast de la ciutadania i treballar conjuntament per donar resposta a l’emergència climàtica.


Les jornades “Emergència climàtica. La ciència respon” volen ser una oportunitat per reunir la comunitat científica que dedica la seva recerca al canvi climàtic amb personal tècnic, gestor i polític que treballa per elaborar plans i polítiques públiques i el jovent (alumnat d’instituts i universitats) que són qui ha de liderar el futur de la nostra ciutat.  

Després d’aprovar el Pla Clima i la Declaració d’Emergència climàticala ciutat treballa per transformar i canviar el model de grans polítiques com l’urbanisme, la salut, l’alimentació o la mobilitat. Però també cal un canvi de model cultural i educatiu per incorporar els reptes de la sostenibilitat i l’emergència climàtica en el debat cultural i treballar conjuntament amb diferents col·lectius com ara personal investigador, alumnat universitari, personal tècnic municipal, entitats i organitzacions, etc.  

Per això els objectius de les jornades són: 

  1. Compartir la recerca que universitats i centres de recerca estan duent a terme.  

  2. Crear un espai de debat entre l’acadèmia i l’Ajuntament on compartir reptes, projectes, fer sinergies i identificar quina recerca pot ser la més útil per la ciutat. 

  3. Donar a conèixer la visió dels joves sobre l’emergència climàtica i les seves demandes.

  4. Enfortir la presència de totes les disciplines implicades, així com dels estudiants i col·lectius de ciència ciutadana.

  5. Explorar conjuntament quines són les necessitats de recerca per avançar en aspectes de governança conjunta.

  6. Posar a l’abast de la ciutadania els avenços i l’evolució del coneixement climàtic amb informació de qualitat i adequada per a persones no científiques. 

 
Les jornades tindran lloc al pati de l’Institut d’Estudis Catalans. L’aforament d’aquest espai és de 80 persones. Properament s’obriran les inscripcions de l’acte, que també es podrà seguir en format online. 
   

Jornades "Emergència climàtica. La ciència respon. Debats científics per a adults i joves" 
Reserveu-vos la data!

No hay comentarios: