9 de abril de 2021

Un petit gest pot suposar un gran canvi!

 Quin impacte té en la natura llençar un envàs de plàstic a la paperera del cartró? O no preocupar-se de dipositar les mascaretes al contenidor del rebuig? L’alumnat de 2n d’ESO de La Salle Gràcia il·lustra en vídeos i murals les conseqüències de les males pràctiques quotidianes. 

L’alumnat de Física i Química de 2n d’ESO de la Salle Gràcia s’ha implicat en un projecte per a denunciar que els actes que duem a terme dia a dia tenen conseqüències molt perjudicials per al medi ambient. Amb la voluntat d’alinear-se amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, l’alumnat està treballant per a promoure el 12è dels ODS a les aules. L’objectiu és establir models de producció i consum més responsables amb l’entorn.  

Una de les accions més destacades ha estat l’elaboració de vídeos per a conscienciar i animar la comunitat educativa a reciclar correctament. A continuació, podreu veure quin impacte genera en la biodiversitat o en els oceans no reciclar els envasos de plàstic. 

Així doncs, des de La Salle Gràcia han treballat els tipus de residus que generem i la norma de les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar). Per grups, l'alumnat ha fet una feina de recerca d'informació sobre els sis tipus de residus que més genera l’espècie humana: paper, plàstic, vidre, piles, matèria orgànica i rebuig. Han investigat els efectes que té cadascun d’aquests residus sobre el medi ambient i han buscat quina és la forma més adequada de reciclar-los.

A més, han fet una presentació oral davant de la resta d’alumnat per explicar el que han descobert i han elaborat un pòster resumint la informació més important. Finalment, també han preparat un vídeo amb un missatge molt clar sobre què s’ha de fer amb les mascaretes que ja no són útils. Vegeu-lo a continuació:  

Una de les principals conclusions que l’alumnat i el personal docent s’han emportat amb aquest projecte és que l'educació multidisciplinària, basada en l’experiència i connectada amb el món, no només genera consciència sobre les necessitats mundials, sinó que també treballa les capacitats que faran possible construir un futur ple de possibilitats. 


 

No hay comentarios: