10 de febrero de 2022

L’art i l’alimentació sostenible es troben a l’Escola Barrufet

 En el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible l'any 2021, l’Escola Barrufet va dedicar el monogràfic del curs passat a treballar aquesta temàtica des d’un vessant artístic i creatiu. 

L’Escola Barrufet va voler treballar d’una manera diferent l’alimentació sostenible durant el curs passat. Gràcies a un enfoc més integral, s’han pogut treballar conceptes com l’alimentació de temporada o l’impacte dels aliments a través de la creació d’elements artístics i creatius. Des de la comunitat educativa de l’escola ens expliquen com ho han fet: 

L'Escola Barrufet va participar en el projecte de l’Ajuntament de Barcelona “Ara, aquí les escoles”. Cada grup classe va crear un cartell amb un eslògan per reflexionar sobre alguna de les 9 dimensions de l’alimentació sostenible. L’alumnat d’infantil va aprendre que la natura ofereix els aliments més bons segons les peculiaritats de cada estació i que és molt important que l’alimentació sigui equilibrada i saludable

Tots els cursos de primària van visitar el MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) per descobrir els aliments que es menjaven fa més de tres-cents anys. Aquesta visita els va ajudar a reflexionar sobre què i com mengem, què podem aprendre del passat i quines diferències i semblances hi ha. 

Els aliments, inspiració per als quadres del S. XXI 

El dia de la visita, cada alumne va crear el seu propi quadern de camp en el qual van dibuixar els aliments que anava trobant als quadres i retaules. Finalment, van crear quadres del segle XXI amb productes i elements molt actuals i, inspirats en tot el que havien vist al MNAC, van continuar treballant a l'escola les natures mortes. 

Des de les àrees de llengua s’han elaborat receptes de temporada, que guarneixen l’escala principal, on cada cicle ha treballat els aliments de les diferents estacions de l’any. 

Totes les feines s’han exposat a l’escola i les famílies han tingut la possibilitat de visitar-la i gaudir de les diferents produccions dels seus fills i filles. 

 

No hay comentarios: