10 de febrero de 2022

Quina biodiversitat us envolta?

 L’Atles de la biodiversitat introdueix una nova funcionalitat que permet identificar la flora i la fauna d’ubicacions concretes. Gràcies a aquesta eina, podeu fer difusió de la biodiversitat que envolta el vostre centre educatiu, descobriu com fer-ho!


Fa prop d’un any es va presentar l’Atles de la Biodiversitat de Barcelona, un mapa en línia i col·laboratiu que recull la flora i fauna de la ciutat, amb prop de 1.500 espècies d'arbres i plantes i més de 500 animals. L’objectiu de l’Atles és donar a conèixer la biodiversitat a la ciutadania així com aprendre a gaudir-ne i protegir-la. Cada espècie que apareix al mapa té una fitxa amb els noms científic i comú, una petita descripció i en alguns casos una fotografia o il·lustració. 


Nova funcionalitat! Descobriu la biodiversitat que envolta el vostre centre educatiu

Recentment, s’ha incorporat una nova opció a l’Atles, gràcies a la qual es pot introduir una ubicació concreta per tal de descobrir-ne la biodiversitat de la zona. Així doncs, els centres educatius del programa Escoles + Sostenibles podeu aconseguir l'enllaç de la vostra ubicació i fer difusió de la biodiversitat que teniu al voltant.  


Com obtenim l’enllaç d’una ubicació concreta de l’Atles? 

És molt senzill i ràpid, tan sols heu de seguir aquests passos per obtenir l’adreça de la vostra ubicació a l’Atles per fer-ne difusió: 

  1. Consulteu les coordenades del vostre centre en aquest document en format PDFHi apareixen totes les coordenades dels centres educatius d’Escoles + Sostenibles. Heu de buscar la vostra i localitzar les xifres de latitud i longitud. 

  1. Substituïu les coordenades en el següent enllaç de mostra:

     
       https://ajuntament.barcelona.cat/atlesbiodiversitat/ca/?lat=Latitud&lng=Longitud&loctxt=Centre Educatiu

     

    Heu de substituir les paraules Latitud (en vermell) i "Longitud" (en verd) pels números de les coordenades. Aquesta informació apareix al PDF que acabeu de consultar. Heu de copiar i enganxar els números en el lloc indicat.  

  2. Escriviu el nom del centre. On posa Centre Educatiu (en groc) heu d'escriure el nom de la vostra entitat, ho podeu fer amb espais o guions, de totes les maneres es veurà correctament. Per exemple, si agafem l’exemple d’“Ajuntament de Barcelona” l’enllaç quedaria així:

          

           https://ajuntament.barcelona.cat/atlesbiodiversitat/ca/?lat= 41.38247920&lng= 2.17714110&loctxt=Ajuntament de Barcelona 
 

       4. Copieu i enganxeu l’enllaç al navegador: ja teniu el punt a l’atles! Mireu com ha quedat el de l’Ajuntament: 

          

       A la part de dalt a la dreta ja surt el nom de l’entitat i les espècies de flora i fauna que l’envolten.  
 

5.  Per fer-ne difusió utilitzeu l’enllaç de la barra del navegador, que apareix sense espais. Com que en el cas de l'exemple hem deixat espais per posar el nom “Ajuntament de Barcelona”, copiarem l'URL del navegador que haurà substituit els espais i estarà complet. Exemple:  https://ajuntament.barcelona.cat/atlesbiodiversitat/ca/?lat=%2041.38247920&lng=%202.17714110&loctxt=Ajuntament%20de%20Barcelona  

6. Feu difusió de la ubicació del centre a l'Atles als vostres canals. Un cop tingueu l'enllaç amb la informació de les coordenades i el nom del vostre centre educatiu, ja podeu fer-ne difusió: és la ubicació al mapa on es mostra tota la biodiversitat que us envolta! Podeu posar un bàner al nostre web, afegir-ho a l’espai que explica on se situa el centre, fer una notícia al butlletí, compartir-ho a xarxes socials, etc. 

No hay comentarios: