1 de febrero de 2015

Ens ho mengem tot comença deixant empremta

Tots els centres participants han malbaratat un 7,82% de la taronja que es va servir. Quina petjada ecològica té aquest malbaratament? Què suposa això en aigua, en energia i en sòl conreat?


La primera setmana del projecte Ens ho mengem tot d’aquest curs ha acabat amb un percentatge de malbaratament superior als percentatges obtinguts el curs passat. Mentre els percentatges anteriors de malbaratament van rondar els 4-6%, enguany el primer aliment protagonista ja ha tingut una mitjana de percentatge de malbaratament d'un 7,82%.
   
Tot i que les dades no són definitives –hi ha alguns centres que no han pogut fer el pesatge– els 24 centres que sí el van poder fer van servir  821,28 kg de taronges i en van malbaratar 64,43 kg. Això suposa una petjada ecològica de 372,05 m2/persona i any.

Per produir aquests 64,43 kg de taronges malbaratades han calgut 25,77 m2 de sòl conreat, 63,14 kW/h d’energia, 5,15 L de gasoil i 32.215,74 L d’aigua. Veure tots els resultats, aquí.

Enguany els centres participants compten amb una guia didàctica en la que es poden trobar activitats per dur a terme durant l’estona de menjador així com activitats per dur a terme a l’aula i així donar continuïtat i transversalitat el projecte. Podeu consultar la guia aquí.

La primera setmana de febrer, del 2 al 6, l’aliment protagonista seran les llenties, amb les qual els centres hauran de seguir el mateix procés que en el cas de la taronja. Frisem per veure els resultats, saber quines activitats han fet els centres i compartir les experiències comunicatives.
.
  20150128 02W.Menjadors

No hay comentarios: