1 de febrero de 2015

2015: ANY DE LA LLUM I ELS SÒLS

Les Nacions Unides han nomenat el 2015 Any Internacional en dos àmbits: la llum i les tecnologies basades en la llum i els sòls. Us animem a conèixer els reptes i les activitats que s’organitzen.

Any Internacional de la Llum
Info151 03 intern efemeride
Les Nacions Unides i la UNESCO han declarat el 2015 com a Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum. Es tracta d'una eina per conscienciar la ciutadania de la importància de les ciències de la llum, l'òptica i les tecnologies basades en la llum; i és una oportunitat per promoure el desenvolupament sostenible, donar poder a les dones en l'àmbit científic i promoure l'ensenyament de la cultura, les ciències, les tecnologies i la innovació especialment entre els joves. Consulteu els objectius principals.
A casa nostra, al sincrotò ALBA de Cerdanyola del Vallès, l'any 2013 es va constituir el Comitè Espanyol per a celebrar aquesta efemèride. En aquest sentit, s'organitzaran activitats per difondre la ciència i la tecnologia basada en la llum en diversos àmbits: salut, medi ambient, comunicacions, economia, energia i societat.
Any Internacional dels Sòls

Info151 03 intern efemeride2El 2015 també s'ha proclamat per part de les Nacions Unides Any Internacional dels Sòls. Els sòls són un recurs clau amenaçat: la FAO estima que un terç de tots els sòls es degraden per l'erosió, la compactació, l'obturació, la salinització, l'exhauriment de la matèria orgànica i els nutrients, l'acidificació, la contaminació i altres processos causats per pràctiques insostenibles de gestió del sòl.

+ informació

No hay comentarios: