22 de febrero de 2015

OCUPACIÓ, FINANCES, CONSUM... HI HA ALTERNATIVES!

Del 24 de febrer al 3 de març, l’Espai Jove La Fontana allotja un cicle sobre alternatives financeres, de consum i a l’atur. Hi participen signants com el Consell de la Joventut de Barcelona i la Xarxa d’Economia Solidària.

Us convidem al cicle de conferències que organitza el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) a l'Espai Jove La Fontana els proper dies 24 de febrer, 26 de febrer i 3 de març, a les 19 h.

-Alternatives financeres (24 de febrer)

Les necessitats financeres de les entitats són múltiples i varien en funció de cada entitat i cada moment. Coop57, una cooperativa de finances ètiques que treballa en el marc de l'economia col·laborativa o la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES), que assaja formes de treballar i consumir democràtiques, equitatives i sostenibles són algunes alternatives als models convencionals.
  • Eli Manzano, de COOP57
  • Ruben Suriñach, de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES)

Alternatives a l'atur (26 de febrer)

L'Administració Pública té la responsabilitat d'oferir feina a aquelles persones que es troben en situació d'atur per la manca d'oportunitats laborals dignes. Tanmateix, existeixen alternatives a l'atur com ara l'autoocupació. Es presentarà la “Guia Jove per l'Emprenedoria i l'Autocupació” i es parlarà de la cooperativa com a model de negoci.
  • Albert Claret, president del Consell de la Joventut de Barcelona
  • Jordi Valls
  • Programa Empenta a Gràcia

Alternatives de consum (3 de març)

A qui contractar els serveis d'electricitat, càtering i informàtica en l'àmbit de l'economia social i solidària? Es presentaran exemples com ara Som Energia (cooperativa de consum d'energia verda). Eticom Som Connexió (cooperativa de telecomunicacions) i una alternativa de consum basada en la sobirania alimentària.
  • Elisa Linares, membre del Grup Local de Barcelona de Som Energia
  • Bernat Alcolea, membre de l'equip impulsor d'Eticom Som Connexió
  • Joana Conill, dinamitzadora d'economies alternatives i facilitadora de grups

No hay comentarios: