1 de febrero de 2015

Aniversari del Notícies!

El Notícies va néixer juntament amb el programa Agenda 21 Escolar de Barcelona el curs 2001-2002 com a nota informativa sobre aspectes pràctics i informació de subvencions a la ciutat. En el primer número, de l'1 de maig de 2001, no es recollia cap proposta d'activitats interessants a la ciutat, cosa que sí farà en números posteriors. En el primer número del curs següent, la xarxa prenia forma i alguns centres sol·licitaven informació sobre temes concrets però no va ser fins el 2 de setembre de 2002 que apareixeria la primera notícia d'un centre: l'Escola Súnion. Es tractava d'un oferiment per ajudar a altres escoles a desenvolupar projectes de compostatge, jardineria i residus.

Mica en mica, el butlletí va anar creixent i convertint-se en un espai d'informació sobre el programa, de difusió sobre recursos per a les escoles i, sobretot, un altaveu per fer ressonar les experiències que els centres de la xarxa volien compartir. Durant els primers anys, el Notícies es publicà en un processador de textos i es difonia mitjançant el correu electrònic.

El 5 de setembre del 2005 hi va haver el primer canvi rellevant: va publicar-se en el lloc web del programa en pdf i va passar a ser consultable des d'Internet. Els apartats, ja definits, augmentaven continguts i ja hi podíem trobar recursos, informació dels centres, propostes d'activitats, un espai d'intercanvi i la informació genèrica del programa, estructura del qual es mantindria amb petites variacions fins a l'actualitat. L'abril de 2011, un canvi en el gestor del web, va permetre accedir a les notícies per separat; i, el juny del 2012, estrenàvem el format de revista electrònica, la qual conservem actualment.

El número de subscriptors augmenta any rere any i ja sou més de 2.100 persones que el rebeu cada quinze dies. Mestres, professorat, alumnat, personal no docent, algunes associacions i empreses, CRPs, tècnics de districte, polítics i administració local i nacional.

Són 250 números publicats a través dels quals centenars de centres han donat visibilitat a les seves accions. Si des del maig del 2011 hem publicat més de 370 articles de centres educatius ens podem imaginar la gegantina aportació que heu fet al llarg dels 14 anys d'històriaEl Notícies és el vostre butlletí i no hagués estat possible arribar fins aquí sense la vostra participació. En aquest moment tan especial us agraïm emotivament la vostra confiança inesgotable i ens felicitem tots plegats: enhorabona!
  20150128 01W.Aniversari250
Notícies número 249 del gener de 2015 on s'informa que, després de més d'una década 
a Gràcia, BcnE+S passa a ubicar-se a la Barceloneta

No hay comentarios: