24 de enero de 2016

CONEIXEU L’ATENEU DE FABRICACIÓ DE LA BARCELONETA!

Sostenibilitat i medi ambient són els eixos centrals del tercer ateneu de fabricació digital de la ciutat de Barcelona. Ubicat a La Fàbrica del Sol, a la Barceloneta, és un espai de cocreació, aprenentatge i formació per a tota la ciutadania.

L’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol, ubicat al passeig de Salvat Papasseit 1, està especialitzat en energies renovables i materials, tot impulsant el treball cooperatiu i la innovació social i tecnològica.

Es tracta d’un equipament centrat en projectes d’educació per a la sostenibilitat que té la voluntat d’atraure el veïnat i les entitats de la comunitat, així com altres persones que cerquin un espai comunitari on pensar en solucions a problemes a partir de la fabricació digital.

Alguns dels projectes que s’hi poden desenvolupar estan relacionats amb les energies renovables, l’autosuficiència energètica i l’estalvi i eficiència energètics. D’altres estan vinculats a l’economia circular, ja que es prioritza la minimització i reutilització de materials, l’ecodisseny, l’ús de materials de proximitat, etc.

En aquest Ateneu, els usuaris poden aprendre els fonaments de la fabricació digital, així com diferents tecnologies i processos científics aplicables a la vida quotidiana. Es fomenten les activitats i projectes que tinguin un retorn social transformador, utilitzant models d’organització i aprenentatge informal oberts i en xarxa: cocreació, col•laboració, crowdsourcing, crowdfounding … I els mitjans de comunicació social per tal de compartir el coneixement adquirit.

L’espai està equipat amb maquinària diversa entre la que destaca una talladora gravadora làser, una fresadora, una talladora de vinil, impressores 3D i una brodadora digital, entre d’altres. L’horari d'atenció al públic és de dimecres a divendres de 10 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores. Alguns dissabtes al matí també es programen activitats.







No hay comentarios: