15 de enero de 2016

Premi europeu al projecte "Closing the cycle"

2016.01.14.04.Kotska zero waste

El concurs "Zero Waste Europe" ha guardonat l'escola Jesuïtes Gràcia Kotska per la seva gran tasca en compostatge.
 

En motiu del concurs europeu d'educació ambiental i compostatge organitzat per Zero Waste Europe, l'escola Jesuïtes Gràcia Kotska ha rebut el primer premi pel seu projecte "Closing the cycle, from garbage to garden".  

Iniciat fa 10 anys, aquest projecte de reciclatge i compostatge té la voluntat de reduir els residus a l'escola i obtenir fertilitzant orgànic per l'hort del jardí. El procés de compostatge s'inicia amb els alumnes més petits, que són els encarregats d'afegir residus orgànics de fruita i controlar-ne l'evolució. Al cap d'uns mesos, els més grans recol·lecten tot el compost que s'ha anat acumulant i el dipositen com a fertilitzant al jardí del pati. Posteriorment netegen els compostadors per poder-los utilitzar de nou i així tancar "el cicle".

Des del programa Escoles + Sostenibles, que fa dos anys que donem suport i seguiment a aquesta iniciativa, volem felicitar al centre Jesuïtes Gràcia Kotska per aquest reconeixement i agrair especialment a la coordinadora d'aquest projecte, Laura Ceraldi, per la seva gran dedicació.

No hay comentarios: