24 de enero de 2016

TOT SOBRE LES DEIXALLERIES I EL DESTÍ DELS RESIDUS

L’AMB ha publicat la “Guia de les deixalleries metropolitanes” en la qual trobareu informació acurada de més de 50 productes i de la seva gestió quan esdevenen residus.




L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha elaborat un material didàctic per conèixer les 67 deixalleries metropolitanes fixes, les deixalleries mòbils i les minideixalleries o punts verds de barri, així com la tipologia de residus que s’hi poden portar.

A la guia trobareu una fitxa per a més de 50 productes amb els següents camps: Codi Europeu de Residu, Definició, On podem trobar-lo, Què se’n fa i Tingues en compte. I un petit recordatori sobre quins residus s’han de llençar a cada contenidor:
Contenidor groc: envasos, ampolles i garrafes de plàstic, llaunes, brics, aerosols, taps, pots de iogurt i bosses de plàstic, safates de Porexpan, paper de plàstic i d’alumini, envasos d’higiene personal (gels, xampús, desodorants, pasta dentifrícia...), etc. Els elements de plàstic que no són envasos, com joguines, galledes, cadires o mànegues de plàstic, s’han de portar a la deixalleria o punt verd perquè requereixen un procés de reciclatge diferent.

Contenidor verd: pots i ampolles de vidre sense els taps. No s’hi poden dipositar els residus de vidre que no són envasos, com una copa, un got, un mirall o el vidre d’una finestra. Aquests residus s’han de portar a la deixalleria o punt verd perquè se’n pugui reciclar el material.

Contenidor blau: diaris i revistes, etiquetes de paper, bosses de paper o cartró, capses de cartró, sobres, fulls de paper i oueres de cartró.

Contenidor marró: restes de menjar, marro de cafè, pinyols, bossetes d’infusions, flors, llumins de fusta, taps de suro, filtres de cafè, closques i petites restes de jardineria. Les restes vegetals de gran volum (poda, gespa, etc).

Contenidor gris: tots els residus que no es poden dipositar als contenidors de recollida selectiva ni es poden portar a la deixalleria formen part de la fracció resta. Per exemple: excrements d’animals, burilles, compreses, bolquers, pols d’escombrar, cotó fluix, bolígrafs, fregalls…

Consulteu el contingut de la Guia.

 
Info173 03 residus intern 
 Mapa de les deixalleries i els punts verds de la ciutat de Barcelona


No hay comentarios: