23 de diciembre de 2020

Fem xarxa dins el sector agroalimentari

 Un mercat virtual, punts de trobada de consum local i una app de comerç sense residus són alguns exemples de projectes d’entitats de la xarxa B+S que volen impulsar l’agroecologia local i el consum sostenible. Algunes d’elles ofereixen també la possibilitat d’anunciar-s’hi i ser un aparador per a altres organitzacions.

 

Menjar d’hort  
 
Aquesta web és un mercat virtual que té com a objectiu ajudar a comercialitzar a totes aquelles persones emprenedores socials o bé microempreses que comencen o tenen dificultats de comercialització dins del sector agroalimentari. Per una banda, ofereixen la possibilitat d’anunciar-se i fer consultes (a la pestanya paradistes) i també vendre els seus productes a la botiga. La condició bàsica per poder-s'hi anunciar és compartir algun valor de l'economia social i solidària: proximitat, local, ecològic, sostenible, social, artesà, igualtat, etc. 

 

El Rusc que diu sí 

El Rusc Que Diu Sí! és una iniciativa de consum local que posa en contacte a productors de Catalunya amb els consumidors. Ho fa a través de Ruscs o comunitats de consum als barris. La xarxa a Catalunya ja compta amb 14 Ruscs oberts (7 a Barcelona), 135 productors i elaboradors locals i 21.000 consumidors registrats. També hi ha 18 Ruscs més en procés de construcció, 5 dels quals es troben a Barcelona. 

 

 

GastroCampo:  

Gastrocampo és un mercat digital de petits agricultors locals i botigues de proximitat que fa entregues a domicili. Es valora molt la sostenibilitat del sistema alimentari des de la producció a la forma de comercialització, per això es trien agricultors i marques segons criteris de sostenibilitat ambiental, social i econòmica.  

 

 

App Go Now     

GoNow és una aplicació mòbil gratuïta de geolocalització que permet a qualsevol negoci minorista amb una botiga física atraure persones properes, informant diàriament sobre els seus productes, serveis i esdeveniments. 

 

App Too Good To Go 

Aquesta aplicació mòbil està dissenyada amb l’objectiu d’evitar el malbaratament alimentari, ja que l’usuari pot comprar menjar de restaurants o comerços d’alimentació que estava destinat a llençar-se. 

 

App Go Zero Waste: compra sense generar residus 

Aplicació que promou una vida "Zero Waste" mostrant les alternatives per comprar producte i serveis sense generar residus. A través del mapa d’aquesta app es poden trobar botigues a granel, de proximitat, sense plàstics de Barcelona.   


No hay comentarios: