9 de mayo de 2013

Bones pràctiques digitals i cap ensurt

La facilitat d’accés indiscriminada a Internet des d’un ordinador o un telèfon mòbil ha incrementat l’exposició a riscos i problemàtiques relacionats amb la privacitat, conservació i ús de les dades dels usuaris, especialment d’infants i joves. L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACP) disposa d’una sèrie de recursos per prevenir-ho: jocs virtuals, aplicatius, guies i vídeos.

Us recomanem aquest díptic sobre la navegació de menors d’edat per Internet ja que conté consells bàsic sobre configuració de la privacitat i bones pràctiques de navegació. Per a infants de 9 a 11 anys, de 12 a 14 anys i de 15 a 17 anys, disposeu dels Manuals Prometeo sobre les llibertats i la informàtica. En ell trobareu informació i activitats sobre la autodependència dels infants davant Internet i la correcta gestió de dades, preferències, drets i consells.

Per altra banda, per a tot l’alumnat, destaquem aquest manual de bons usos digitals amb informació senzilla sobre conceptes quotidians i com identificar els ciberassetjaments, els missatges ham, els griefings en els jocs en xarxa, consells sobre el correu electrònic, entre d’altres.

Finalment, aquí trobareu fitxes tècniques divulgatives sobre les xarxes socials, les descàrregues i els xats, llestes per imprimir, que resumeixen en dues diapositives allò que cal tenir en compte per evitar disgusts.

I si amb això no en teniu prou, també us recomanem l’apartat de vídeos on trobareu vuit curts audiovisuals demostratius dirigit a un públic més adolescent sobre els riscos de no tenir en compte la prevenció de la privacitat.


 02/05/2013

No hay comentarios: