9 de mayo de 2013

Voleu saber com ha anat la Trobada Catalana?

157 joves de 36 centres de Catalunya van participar a la Trobada Catalan emmarcada en el projecte Tinguem Cura del Planeta el passat 29 d’abril a l’Escola Pia de Sarrià-Calassanç, entre ells, una representació de 40 joves de 9 centres de l’Agenda 21 Escolar de Barcelona: Institut Montserrat, FEDAC Mare de Déu de la Mercè (Sant Andreu), Escola Pia de Sarrià-Calassanç, Escola Betània-Patmos, Escola Pia Sant Antoni, Institut Narcís Monturiol, Col·legi Sant Ramon Nonat, Escola Frederic Mistral/Tècinc Eulàlia i Institut Josep Pla.

Després de l’obertura, a càrrec dels tres delegats catalans que van participar el curs passat en la conferència a Brussel·les (en Nacho, en Xavi i en Víctor) va seguir una xerrada de Víctor Viñuales director de ECODES i autor de «Puede un instituto cambiar el mundo?» Posteriorment, es van visionar els vídeos que van enviar altres joves del món sobre les accions que estan desenvolupant en el marc del Tinguem Cura del Planeta.

Després de carregar piles amb l’esmorzar, els joves es van dividir en 4 grups de treball. Sota la premissa de jove educa jove, dinamitzat per 3 facilitadors, l’alumat va posar en comú les problemàtiques socioambientals que havien diagnosticat en els seus municipis, van detectar les semblances i diferències amb els centres propers. Fet això, van debatre sobre diferents estratègies per aconseguir que les accions traspassin l’escala de l’aula o del centre, involucrin més agents i arribin a escala municipal i internacional.

Abans d’acabar el matí, els joves van reflexionar sobre com han de ser els representants escollits entre l’alumnat per finalment acabar votant els qui els representaran en futures jornades d’intercanvi, trobades amb les autoritat i, en definitiva, ser les cares visibles del compromís dels joves. Dels 12 representants escollits, 4 van ser de l’A21E: Ramon Garcia de l’Escola Pia Sant Antoni, Clàudia Martínez i Laura Duran de l’Escola Pia Sarrià - Calassanç i Marc Sare de l’Institut Josep Pla.
A la tarda, els delegats i delegades es van repartir en dos grups per tal de dur a terme dues accions comunicatives. Per una banda es van fer unes entrevistes gravades sobre el paper que juguen els centres en el TCP, com encoratjar altres centres i allò que destacarien de la Trobada Catalana, que servirà per elaborar un vídeo resum de la trobada. Per altra banda, es va realitzar una fotografia col·lectiva del logotip del TCP realitzada amb guixos de colors i els cossos dels joves.

Durant el plenari, els joves que van ser seleccionats com a delegats van fer la seva primera intervenció per lliurar a les autoritats la feina feta i fer un resum del que es va fer durant el matí.


 02/05/2013

No hay comentarios: