23 de junio de 2013

Els delegats fan sentir la seva veu

Durant la Trobada Catalana del procés Tinguem Cura del Planeta (TCP) els joves delegats representants van elaborar unes conclusions on explicaven el que havien estat treballant al llarg de la jornada i unes peticions per als representants polítics en què es concretaven tres punts:

    • Suport per dur a terme trobades perquè l’alumnat intercanviï accions que estan realitzant en els seus municipis.
    • Que les autoritats polítiques presents en l'acte es comprometessin a explicar a la resta de polítics en què estan treballant el joves del Tinguem Cura del Planeta.
    • Una audiència pública amb polítics per tal d'explicar directament les demandes concretes sobre sostenibilitat dels centres educatius catalans fruit del treball que han estat realitzant els darrers mesos.

En aquest sentit, el dijous 13 de juny, els representants dels delegats del procés es van reunir amb el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat del Dept. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Josep Enric Llebot, a qui van comunicar les demandes recollides per tots els joves catalans. Ell va encoratjar-los a seguir treballant i va donar dos consells als joves: d'una banda que la feina del dia a dia sigui el màxim de divertida possible i, de l’altra, que es formin tan bé com puguin.

D'altra banda, el proper 19 de juny, en el marc de la Trobada Ibèrica de Joves per la Sostenibilitat i el Paisatge que es farà a Pontevedra (Galícia), cinc joves delegats catalans escollits en la Trobada Catalana, traslladaran els resultats obtinguts amb la resta de joves delegats a totes les representacions que hi assistiran. En total, seran més de 200 joves de 40 centres educatius procedents de diverses comunitats autonòmiques, entre els quals hi haurà en Marc Sare, de l'Institut Josep Pla, que representarà els centres de l'Agenda 21 Escolar de Barcelona.

En aquesta trobada, els joves posaran en comú els processos engegats en els seus centres, aprofundiran en les temàtiques tractades a través de seminaris, participaran en tallers variats, mercats d'intercanvi i altres activitats. Us n’informarem en el següent butlletí!


 14/06/2013

No hay comentarios: