23 de junio de 2013

Resiliència i responsabilitat planetària

La resiliència és la capacitat que tenen els ecosistemes a recuperar-se després d'haver rebut una pertorbació o interferència. En els darrers anys, aquest concepte guanya significat sobretot en l'aplicació als ecosistemes urbans i forma part, a Barcelona, d'una de les línies estratègiques del Compromís 22.
  
A Ciutats Resilients, plans estratègics d'adaptació al canvi climàtic, la Fundació Ersília, ens presenta un mapa temàtic de les ciutats que disposen d'un pla específic per a la gestió energètica, de salut, de coneixement sobre el canvi climàtic, governança o de verd urbà, espai públic i infraestructures. A partir de cada enllaç accedirem als documents, sistemes d'informació, vídeos, estratègies globals, etc.

Si el que volem és treballar la resiliència a l'aula amb alumnat de secundària us recomanem el recurs Designing a Resilient Community (dissenyant una comunitat resilient). El recurs es basa en activitats d'aprenentatge basades en projectes en les quals els estudiants avaluen la capacitat d'una comunitat per respondre a les crisis que amenacen els sistemes naturals i humans, tot generant idees per al seu redisseny i fer-los més resilients. Tots els materials són descarregables. Aquest recurs ha estat desenvolupat per Ecoliteracy, una organització sense ànim de lucre dedicada a l'educació per a una vida sostenible.


 17/06/2013

No hay comentarios: