22 de septiembre de 2013

Apropeu-vos als parcs de la ciutat

Apropa’t als parcs és una proposta que convida als centres a dissenyar i desenvolupar un projecte en un parc concret proper a l’àmbit de l’escola o de l’institut. El programa promou el parc com a context d’aprenentatge, com a espai per promoure-hi la col·laboració entre l’escola i la comunitat i com a petit model on imaginar i executar processos i solucions.

La participació dels centres es va iniciar el gener de 2009 i des de llavors més de 25 centres han escollit i visitat espais i han començat a realitzar alguna aproximació al parc o jardí on desenvolupen el seu projecte. Durant el curs 2012-2013, 16 centres van participar activament en la proposta. Alguns d’aquests centres van ser: l´Escola Tres Fonts, l’Escola IPSI, el CEE Escola de Vida Montserrat, entre d’altres.

Participar en el programa inclou una seqüència de fases que s’inicien amb una exploració i que desemboquen en una acció i una reflexió posterior. Durant tot el procés, els centres reben l’acompanyament següent:
  • Material de suport pedagògic i tècnic: Guia informativa i proposta d´activitats per implicar-te als espais verds de la ciutat amb informació, proposta metodològica, exemples, bibliografia...
  • Formació i intercanvi entre centres, on es pot compartir coneixements amb experts dels temes vinculats als projectes, experiències, recursos pedagògics...
  • Contactes amb tècnics municipals i altres entitats involucrades en l’espai escollit: possibilitat de trobar-se amb el conservador del parc i prendre contacte amb altres entitats.
  • Assessorament tècnic i pedagògic continuat, recursos, informació i atenció continuada
Si voleu iniciar alguna actuació en un parc proper, poseu-vos en contacte amb nosaltres (agenda21escolar@bcn.cat) i us assessorarem.

No hay comentarios: