18 de septiembre de 2013

NOVES RESPOSTES PER A NOVES NECESSITATS

"New answers for new needs" és el nom d´un projecte de la Direcció General d´Educació i Cultura de la Unió Europea que tracta sobre bones pràctiques relacionades amb la inclusió social
 
En aquest marc, el passat 5 de setembre es va celebrar una jornada de presentació d´experiències de Barcelona als diferents socis del projecte, entre ells diferents entitats d´Itàlia i del Regne Unit, i el Gabinet d´Estudis Socials SCCL, soci local del projecte.
 
L´interès principal de l´estudi són les bones pràctiques amb el col·lectiu anomenat "nova pobresa", format per persones que han passat a viure per sota del llindar de la pobresa per causes relacionades amb la crisi econòmica. També s´estudien les bones pràctiques amb immigrants, dones, infància i gent gran, com a col·lectius en risc.
 
Entre les iniciatives seleccionades per a la jornada, es va incloure el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, ja que un dels deu objectius tracta específicament sobre la inclusió social: Objectiu 7. Benestar de les persones: de la ciutat acollidora a la societat cohesionada
 
Es va presentar breument com diferents organitzacions de la xarxa de signants promouen la inclusió social de diferents col·lectius amb risc d´exclusió social a través d´activitats relacionades amb la sostenibilitatNutrició sense Fronteres amb el programa "Bcn comparteix el menjar", Fundació Banc de Recursos amb el "Pont Solidari", Engrunes i laInstitució per a la Promoció Social i de la Salut.
 
Les altres intervencions van ser projectes i actuacions adreçades a col·lectius diversos, per part de Càritas Girona, la Fundación CEPAIM, la Fundación SECOT i el Consorci de Serveis Socials de Barcelona.
 
 
 
Info 21

No hay comentarios: