22 de septiembre de 2013

Artteràpia i pedagogia sistèmica

El curs 2012-13, l´Escola Lluís Vives va engegar un nou projecte per millorar les relacions amb l´entorn dels infants més necessitats. Es tracta d´alumnat que per la complexitat de la seva situació familiar o necessitats educatives especials ha rebut el suport d´una psicoterapeuta de la Universitat de Barcelona. Una vegada a la setmana, en grups de set, han treballat estratègies per gestionar amb èxit les emocions i millorar les relacions entre les famílies i els infants.

La pedagogia sistèmica tracta la realitat educativa a partir dels sistemes familiars, socials, culturals i històrics de l´alumnat i com influeixen en els processos d´ensenyament i aprenentatge. La importància de la perspectiva global, la informació transgeneracional i emocional, la comprensió profunda del context són característiques d´aquesta perspectiva. Per la seva banda, l´artteràpia consisteix a millorar l´estat emocional de l´infant a partir de les arts visuals, facilitant la detecció de problemàtiques difícils de verbalitzar.

A més a més del treball amb l´alumnat, les famílies han fet tallers quinzenals els quals han estat molt ben valorats ja que han suposat nous espais de relació i solució dels problemes en les relacions del dia a dia amb els infants o conjugals.


 19/09/2013

No hay comentarios: